Pogačice od čvaraka donele titulu najbolje domaćice

Pogačice od čvaraka donele titulu najbolje domaćice

Na novosadskom Štrandu je u subotu, 22. jula, u okviru manifestacije "Štrand Summer Fest", održano takmičenje za najbolju domaćicu. Od desetak učesnica najbolja je bila Rada Balog iz Bukovca koja je žiri oborila s nogu svojim pogačicama od čvaraka.

Pobednica je za portal mojnovisad.com kazala da je na takmičenje došla na poziv svoje komšinice.

- Drago mi je što sam pobedila, jer sam se prvi put prijavila na ovakav događaj. Bila sam tehničar na televiziji, danas sam u penziji. Svi u porodici volimo da kuvamo i da spremamo kolače. Deca su tako vaspitana od malena – rekla je Rada Balog.

Učesnice takmičenja su došle sa teritorije cele Vojvodine, a neke od njih redovno učestvuju na sličnim manifestacijama.

Ivana Petrović je u ime organizatora festivala kazala da su se pogačice svih domaćica prodavale po simboličnim cenama, a da je prihod od prodaje namenjen u humanitarne svrhe Domu za beskućnike u Futogu.

Takođe, dok su posetioci uživali u slanim specijalitetima, za najmlađe je bilo organizovano takmičenje u pravljenju dvoraca od peska.

Na prostoru Štranda ispod Mosta slobode, od 8. juna do 8. septembra, "Štrand Summer Fest", organizuju kompanije Color Press Grupa, Ninamedia i JKP "Gradsko Zelenilo Novi Sad",  uz podršku Grada Novog Sada.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan