Pogledajte kako bi mogao da izgleda Kulturni centar "Novo naselje"

Pogledajte kako bi mogao da izgleda Kulturni centar "Novo naselje"

Novi Sad je proglašen Evropskom prestonicom kulture 2021. godine, a za tu priliku biće potrebno obnoviti stare i izgraditi nove objekte kulture.

Na YouTubeu je nedavno osvanulo idejno rešenje Kulturnog centra „Novo naselje“ koje su uradili studenti Arhitekture s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Projekat je oivičen ulicama Bate Brkića – Seljačkih Buna – Braće Dronjak na Novom naselju, a karakteriše ga interesantan objekat valovite forme.

Objekat sa staklenom fasadom i talasastim krovom koji izlazi iz terena, pravi tri pregiba i vraća se u parterni nivo, dosta odstupa od arhitekture i okruženja Novog naselja, zapadnog kvarta grada, gde preovlađuju kubične stambene zgrade građene osamdesetih godina ali upravo to čini ovaj projekat zanimljivim i osvežavajućim - navode na sajtu gradnja.rs.

Idejno rešenje predviđa i uređenje zelenih površina s bioskopom na otvorenom i drvoredima čije se krošnje reflektuju na staklenoj fasadi.

Naravno, ostaje da vidimo hoće li ovaj projekat uopšte ući u razmatranje za gradnju, a želja postoji.

Inicijativu za gradnju kulturnog centra na Novom naselju pokrenulo je udruženje Novo kulturno naselje koje se od 2014. godine aktivno bavi promocijom kulture, a naročito kulture mladih u kontekstu kreativnog izražavanja.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan