Pogledajte šta nas ove godine očekuje na manifestaciji "Novi Sad-Tango grad"

Pogledajte šta nas ove godine očekuje na manifestaciji "Novi Sad-Tango grad"

Udruženje "Todo Tango" uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Ambasade Argentine u Beogradu, i ove godine organizuje Međunarodni festival "Novi Sad-Tango grad". U četiri festivalska dana, od 24 do 27. avgusta, na više lokacija u gradu, slušaće se i plesati tradicionalni argentisnki tango, a kao i prethodnih godina biće i naučnih predavanja. Četvrti Međunarodni festival "Novi Sad-Tango grad" deo je programa "Novi Sad 2021".

Festival počinje naučnim predavanjem "SciTango" koje će biti održano u Galeriji Matice srpske, u četvrtak, 24. avgusta, sa početkom u 18 časova. Prvo predavanje "Ples u pozorištu" održaće naš proslavljeni scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Odmah potom, kompozitor i stručni saradnik Katedre za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ljubomir Nikolić, održaće predavanje pod nazivom "Tango kao nadahnuće kroz muzičko stvaralaštvo".

Narednog dana, u petak, 25. avgusta, sa početkom u 20 časova, u novosadskoj Sinagogi biće održan koncert svetski poznatog "Beltango kvintet" iz Beograda, sa specijalnim gostima. Iste večeri, u dvorani "Eđšeg", najlepšem plesnom prostoru u Novom Sadu, biće održana milonga (tango plesno veče).

Subota, 26. avgust, rezervisan je za tangerose. Na praktičnim radionicama, koje će se održavati preko dana, plesačima iz naše zemlje i inostranstva, znanje će preneti argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer. Za one ljubitelje tanga, koji neće biti na predavanjima, biće organizovana dnevna milonga. Istog dana u večernjim satima, u plesnoj dvorani Hotela "Park, biće održana "Gran milonga", odnosno centralno plesno veče, na kojoj će nastupiti i učitelji iz Argentine.

U nedelju, 27. avgusta, poslednjeg dana festivala, osim na radionicama i dnevnoj milongi, sada već tradicionalno, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave. Biće to prilika da, na mestu sa najlepšim pogledom na Dunav, Novi Sad i vojvođansku ravnicu, uživaju ne samo tangerosi, nego svi Novosađani. Tim događajem, četvrti međunarodni festival "Novi Sad-Tango grad" biće zvanično zatvoren.

Kompletnu satnicu možete pogledati OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan