Pojačana kontrola odlaganja smeća u širem centru grada

Pojačana kontrola odlaganja smeća u širem centru grada

Kako smo najavili, primarna separacija otpada u širem centru Novog Sada počinje 1. novembra, podsećaju iz JKP "Čistoća" i skreću pažnju sugrađanima na neophodnost održavanja javne higijene.

U tom smislu iz ovog javnog preduzeća apeluju na sve Novosađane da svoje kućno smeće odlažu u kontejnere, a da, ukoliko imaju potrebu da odlože krupan otpad ili građevinski šut, pozovu "Čistoću" i rezervišu kontejner za krupni otpad.

- Svi oni koji žele da iznajme veliki kontejner od pet kubnih metara u koji će odložiti krupni otpad iz domaćinstva, mogu da se jave telefonom na broj 021 6333 884, lokal 126, od 8 do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja kontejnera – poručuju iz ovog preduzeća.

Kako navode u JKP "Čistoća", do kraja oktobra Komunalna policija i inspekcija obilaziće intenzivnije širi centar grada i kažnjavati građane koji nesavesno odlažu otpad pored kontejnera, i praveći tako mini-deponije. Prema Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za pojedince iznose 8.000 dinara, dok je globa za pravna lica za isto delo od 50.000 do milion dinara.

Mandatne kazne i prijave će dobiti i oni građani koji iznose smeće iz kontejnera i nezakonito sakupljaju sekundarne sirovine, koje od trenutka ubacivanja u kontejnere postaju vlasništvo JKP "Čistoća", odnosno grada Novog Sada. Stajanje na put nelegalnom sakupljanju sekundarnih sirovina i uništavanju gradske imovine je, kako navode u tom preduzeću, vrlo važan korak ka uspehu projekta primarne separacije u Novom Sadu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan