Pojačana kontrola parkiranja automobila na autobuskim stajalištima u Novom Sadu

Pojačana kontrola parkiranja automobila na autobuskim stajalištima u Novom Sadu

Na osnovu plana Gradske uprave za inspekcijske poslove Grada Novog Sada, počevši od 4. februara, izvršena je kontrola ostavljanja putničkih motornih vozila i vozila taksi prevoza na autobuskim stajalištima na teritoriji Grada Novog Sada.

U zajedničkoj saradnji Sektora inspekcije za saobraćaj i puteve, Odeljenja saobraćajne policije, Komunalne milicije i JKP ''Parking servis'' primenjeni su propisi koji se nalaze u Odluci o taksi prevozu putnika na teritoriji Grada Novog Sada i Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, a svako iz svojih nadležnosti, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Kontrole su obavljene na više lokacija u Gradu koje su planski predviđene na osnovu dobijenih prijava, kao i samostalnim uočavanjem inspektora prilikom obavljanja terenskog inspekcijskog nadzora. Te lokacije su autobuska stajališta u Uspenskoj ulici, u Futoškoj ulici (kod Futoške pijace), na Bulevaru oslobođenja (kod Futoške pijace, kod T. C. ''Promenada'' i T. C. ''Merkator''), na Bulevaru Jaše Tomića (kod železničke stanice i polaznih stanica) i na Bulevaru Patrijarha Pavla (na više lokacija), kao i druge lokacije.

Sprovođenje plana se odvijalo tako što se službenim vozilima dolazilo na navedene lokacije autobuskih stajališta, a motorna vozila koja su tu bila zaticana su kontrolisana i na licu mesta su ispisivani prekršajni nalozi za uočene prekršaje.

Isto tako, prilikom kontrole je obavljen i preventivni inspekcijski nadzor, tako što su se vozači, koji su sa svojim vozilima očigledno imali nameru da se zaustave na autobuskim stajalištima, zaustavljali i upozoravali da je takav postupak kažnjiv u skladu sa propisima, kao i da se time ugrožava bezbedno kretanje autobusa.

Za tu priliku je, pre početka kontrole, poslat dopis u svojstvu obaveštenja svim taksi udruženjima da obaveste svoje članove da prilikom obavljanja taksi prevoza ne koriste autobuska stajališta i na taj način su primenom preventivnog inspekcijskog nadzora, upozoreni svi taksi prevoznici o riziku za nastanak prekršaja. 

Tokom navedenih kontrola zatečeno je šest vozila u prekršaju, od toga dva taksi vozila koja su koristila autobusko stajalište za obavljanje taksi prevoza i četiri vozila koja su koristila fizička lica pa je tom prilikom od strane Sektora inspekcije za saobraćaj i puteve ispisan jedan prekršajni nalog za taksi vozača zaposlenog u privrednom društvu sa izrečenom kaznom u iznosu od 10.000 dinara i ispisan jedan prekršajni nalog za taksi preduzetnika sa izrečenom kaznom u iznosu od 20.000 dinara

Takđe, od strane Odeljenja saobraćajne policije ispisano je 4 prekršajna naloga za parkirana motorna vozila fizičkih lica suprotno propisima na autobuskom stajalištu u iznosu od 5. 000 dinara.

– Zajednička kontrola je u potpunosti ispunila očekivanja planiranog rada a saradnja je, kao i u dosadašnjim kontrolama, bila na visokom nivou u skladu sa zadatim aktivnostima u okviru propisanih nadležnosti. Isto tako, ove vrste kontrole će biti nastavljene u predstojećim inspekcijskim nadzorima ovog Sektora – kaže se na kraju saopštenja pres službe Grada.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan