Pojačane mere zaštite u novosadskim školama i vrtićima, GU za obrazovanje prati situaciju (FOTO)

Pojačane mere zaštite u novosadskim školama i vrtićima, GU za obrazovanje prati situaciju (FOTO)

U cilju sprečavanja širenja korona virusa, svakodnevno, od proglašenja pandemije, preduzeće "Ciklonizacija" detaljno dezinfikuje predškolske i obrazovne ustanove na teritoriji Novog Sada.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić obišla je Srednju tehničku školu "Mileva Marić Ajnštajn", Osnovnu školu "Svetozar Marković Toza" i vrtić "Svitac" u kojima je danas urađena dezinfekcija. Ona je tom prilikom istakla da mere koje Grad sprovodi daju rezultate i da u novosadskim vrtićima nema porasta broja obolelih.

- U poslednjih nedelju dana, iako je pandemija u punom zamahu, na korona virus je bilo pozitivno troje dece koja idu u vrtiće PU "Radosno detinjstvo". Da bismo zaštitili njih i njihove porodice, kao i zaposlene u predškolskoj ustanovi i školama, pojačavamo sprovođenje mera dezinfekcije i strogu kontrolu nošenja maski – izjavila je Dina Vučinić i dodala da Gradska uprava za obrazovanje prati i situaciju u novosadskim školama.


U osnovnim školama korona virusom zaraženo je 36 učenika i 107 zaposlenih
, a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji. U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Uprave svih novosadskih osnovnih i srednjih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju. Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.


Grad Novi Sad će u dogovoru sa Ministarstvom prosvete preduzimati dalje korake što se tiče organizovanja nastave i školskog raspusta. Grad, svaki dan, poseban akcenat stavlja na što bezbednije organizovanje nastave, kako bi obrazovni sistem mogao da funkcioniše na najbolji mogući način, u skladu sa epidemiološkim merama.

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan