Pojačanje OK Vojvodina: Mašulović i Buša prve laste

Pojačanje OK Vojvodina: Mašulović i Buša prve laste

Odbojkaški klub Vojvodina bez sumnje očekuje još jedno vrelo i zanimljivo leto. U kući šampiona radi se na tome da u novu sezonu prvi tim uđe jednako kvalitetan, dodatno pojačan i spreman da ostane na vrhu. Prva laste su stameni srednji bloker Nemanja Mašulović i perspektivni mladi korektor Boris Buša.

Na taj način novosadski kolektiv nastavio je kurs dovođenja kvalitetnih mladih igrača, koji će upotpuniti željenu priču kako bi ekipa bila spremna za mnogobrojne izazove u novoj sezoni.

Vojvodina ima tu moć, koju je sticala godinama praveći rezultate, zahvaljujući i načinu rada, da i dalje dovodi mlade i talentovane grače. Mašulović i nije tako mlad, u pravim je godinama, rođen je 1995. i pokriva i naš željeni internacionalni nivo. Iako smo oslabljeni odlaskom nekih igrača, Vojvodina je na to navikla i ne sumnjam da ćemo to nadomestiti, napraviti dobru ekipu i da ćemo zadržati kurs. Mladi perspektivni će sazrevati i napredovati u Vojvodini, igrati dobro i boriti se za pehare. Cilj nam je da nastavimo sa osvajanjem, a da bismo tako nešto uradili moramo dovoditi ovakve igrače. Problematika je naći mlade i talentovane odbojkaše u Srbiji, manje dece trenira mušku odbojku, ali opet znam da ćemo naći načina – poručuje sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan.


Neplanirano, prvi tim Vojvodine imaće dosta izmena, jer je nekolicina odlučila da karijeru nastavi u inostranstvu. Otišli su Mehić, Vučićević, Kujundžić i Kovačević. Ipak, to ne ometa Novosađane u planovima i najvišim ambicijama. To potvrđuju i novi potezi i ugovori sa Mašulovićem i Bušom.

– Moraćemo da dovedemo i više igrača nego što smo planirali, ali šta je tu je. Mislim da nije dobro što su otišli Mehić, Kovačević, Kujundžić, Vučićević, ni za njih ni za nas. Smatram da igrač kada odlazi mora biti zreliji i kao čovek i kao odbojkaš. Ali, želim im sve najbolje i da ostvare karijere kakve zaslužuju. Mislim da finansijski motiv nije bio prevaga, jer su ovde imali sve uslove, to napolju nije mnogo više nego ovde. Sa druge strane, mi radimo punom parom i pojačavamo ekipu. Zadovoljan sam dolaskom Mašulovića i Buše, pokazali su kvalitet i svojim potencijalom su zaslužili mesto u Vojvodini. Naravno, imaju oni još dosta da rade. U Srbiji je generalno oskudica perspektivnih igrača, osim Mašulovića i Buše nema tu još mnogo interesantnih da pravimo priče na duži period. Ja sam uvek za to da bude mlad igrač na duže, ali ako to ne budemo mogli, onda ćemo se opredeliti za nekog iskusnijeg i starijeg. To što ranije počinjemo s radom je priprema za pripremu. Nekada se igračima ostavljalo da individualno rade u julu, ali će ovako biti bolje, da polako krenemo, upoznajemo se i da sklapamo mozaik – zaključuje šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Nemanja Mašulović je rođen 1995, visok je 205cm, afirmisao se u Crvenoj zvezdi, a sada je i član reprezentacije koja nastupa u Ligi nacija. Bez mnogo razmišljanja prihvatio je ponudu Vojvodine. Tokom vikenda on je i zvanično potpisao ugovor s našim klubom.

– Velika mi je čast i srećan sam što sam došao u najbolji klub u zemlji. Novi Sad je grad odbojke, a svi znamo kakvi su ciljevi ovog kluba i kolika je odgovornost kada nosimo dres Vojvodine. Nadam se da ću se brzo uklopiti u novu sredinu i sistem rada, te da ću opravdati ukazano poverenje. Pored domaćih trofeja veliki izazov biće i borba za Ligu šampiona, a iskreno se nadam da ćemo uspeti i na tom polju – rekao je Mašulović.

Boris Buša potpisao je ugovor sa Vojvodinom na dve godine. Rođen 1997. u Vrbasu, pažnju na sebe skrenuo je u Partizanu, nastavio u Požarevcu, a bio je i član juniorske reprezentacije Srbije.

– Ponuda najtrofejnijeg kluba se ne odbija. Ambicije su ponovo velike što me raduje i spreman sam za nove zadatke i napredak. Čuo sam da pripreme počinju već 15. jula, mislim da je to dobro, a znam da nas očekuje naporan i kvalitetan rad. Zaista sam srećan i smatram da je ovo pravi potez za mene – ističe novajlija u redovima Vojvodine Boris Buša.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan