Pokemoni okupili novinare i policajce u centru Novog Sada

Pokemoni okupili novinare i policajce u centru Novog Sada

Dva uniformisana policajca, dvadesetak novinara i jedan četrnaestogodišnjak su jedini koji su se odazvali jučerašnjem lovu na pokemane, koji je preko društvenih mreža bio zakazan u 18 sati na novosadskom Trgu slobode.

Iako se na Fejsbuk stranici "Masovno lovljenje Pokemana u Novom Sadu" za učešće prijavilo preko 2000 osoba, da li zbog lošeg vremena ili nečeg drugog, stanovnici glavnog grada Vojvodine ipak su ostali u svojim domovima.

Katarina Stojiljković koja je organizovala ovaj neuspeli događaj, kazala je okupljenim predstavnicima sedme sile da je htela da testira zainteresovanost javnosti za ovu igru.

- Ideju sam dobila kada sam saznala da su slično druženje organizovali u Beogradu. Želela sam da ukažem  na pozitivnu stranu  igrice "Pokemon Go". Takođe sam planirala da objasnim učesnicima da moraju biti oprezni tokom potrage za pokemanima, pošto se iz medijskih natpisa videlo da su se u svetu pojedine osobe povredile, a neke su čak i nastradale tokom lova – objasnila je Katarina.

Novosađanin koji bi uhvatio tri pokemona, bio bi nagrađen popustom u jednoj radnji za prodaju kompjuterskih igrica i opreme.

Prisutni su saznali da se ova igra u Srbiji može instalirati na telefon preko eplikejšn mejla. Otvori se nalog i uđe se u aplikaciju, i koristeći neoficijalnu verziju programa započne se sa igrom. Preko mape na ekranu mobilnog  prati se pravac kretanja dok se ne stigne do svakog pokemana kojeg treba uhvatiti. A ukupno ih ima dvesta pedeset.

Dečak od četrnaest godina koji se na svom biciklu juče pojavio na trgu, opkoljen mnogobrojnim televizijskim kamerama, pokazao je okupljenim novinarima kako lov izgleda.

Pošto je skup bio prijavljen, do Gradske kuće su došla i dva uniformisana policajca, koja su posle legitimisanja organizatora, kroz smeh javili u centralu da se na trgu nalaze samo reporteri i jedno maloletno lice koje će uskoro biti na svim televizijskim kanalima.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan