Pokrajina opredelila 100 miliona dinara za adaptaciju škola, vrtića i učeničkih domova

Pokrajina opredelila 100 miliona dinara za adaptaciju škola, vrtića i učeničkih domova

U zgradi Vlade Vojvodine u Novom Sadu u sredu 22. avgusta uručeni su ugovori u vrednosti od 100 miliona dinara za investicije u oblasti obrazovanja u 2018. godini.

Putem konkursa za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata sredstva je dobilo ukupno 37 ustanova u Vojvodini – osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova i domova učenika.

Od novosadskih škola, sredstva su dobile Osnovna škola "Đura Jakšić" iz Kaća i Osnovna škola "Laza Kostić" iz Kovilja za zamenu stolarije, kao i srednja Medicinska škola "7. april" za investiciono održavanje – zamenu portala.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš  rekao je da je ovo nastavak posla Pokrajinske vlade na obnovi škola, vrtića i domova učenika širom Vojvodine, koji se odvija uz punu koordinaciju sa Vladom Republike Srbije i u saradnji sa lokalnim samoupravama.


- Plan je da popravimo i osavremenimo ustanove obrazovanja i vaspitanja u kojima uče i borave deca, nakon čega sledi njihovo opremanje. Sredstva koja smo danas dodelili su izdvojena rebalansom pokrajinskog budzeta i usmerena su prema prioritetima za ustanove sa najvećim potrebama – istakao je Njilaš.

On je izneo da je broj zahteva bio veći od planiranih sredstava i da će ulaganja u bolje uslove obrazovanja širom Vojvodine nastaviti, navodi se u saopštenju.

Najveći broj zahteva za korišćenje ovih sredstava, stigao je od strane osnovnih škola. Na ovom konkursu je za sanaciju i rekonstrukciju 19 ustanova osnovnog obrazovanja u Vojvodini, ukupno odobreno 70 miliona dinara.

Mihalj Njilaš je naglasio da je važno da se obezbedi odgovarajuća infrastruktura po svim standardima, koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

izmena trase autobusa vlada srbije raspored sahrana novi sad zodijak isključenje vode zdravlje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina bez vode jkp lisje horoskop JKP Vodovod i kanalizacija astrologija bez struje raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad uhapšen diler novorođenčad isključenja struje sahrane novi sad novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" obeležavanje novosadske racije bebe Isključenje struje dnevni horoskop Novosadska racija korona virus betanija