Pokrajina stipendira 77 talentovanih sportista i 16 sportskih stručnjaka

Pokrajina stipendira 77 talentovanih sportista i 16 sportskih stručnjaka

U Pokrajinskoj vladi danas su potpisani ugovori o finansiranju stipendiranja perspektivnih i talentovanih sportista i usavršavanja mladih sportskih stručnjaka iz Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Vlade Vojvodine, programom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u 2017. godini obuhvaćeno je 77 sportista uzrasta 14 do 20 godina i 16 sportskih stručnjaka, a za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je u svom obraćanju sportistima, sportskim stručnjacima i predstavnicima pokrajinskih granskih saveza, izrazio posebno zadovoljstvo što je u 2017. godini, za ovaj program, resorni sekretarijat opredelio značajno veći budzet na koji može da računa veći broj stipendista, talentovanih sportista. Batez je naglasio da je programom ponovo predviđeno i da sportski stručnjaci dobiju podršku za svoje usvaršavanje.

- U odnosu na prošlu godinu smo uveli praksu da i neolimpijske grane sporta mogu da učestvuju na ovom konkursu, i mislim da je to veliki pomak napred – rekao je Batez i dodao da smatra da su i olimpijski i neolimpijski sportovi za Sekretarijat ravnopravni.

Resorni sekretar je ukazao na značaj ovog programa, čiji je cilj da identifikuje mlade sportske talente, prati njihove rezultate, permanentno testira u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta i ulaže u njihov razvoj i napredak. Kako je podsetio, poziv da predlože svoje kandidate u ovoj godini, upućen je svim pokrajinskim granskim savezima nadležnim za olimpijske i neolimpijske sportske grane. Predloge je dostavilo 30 granskih saveza za 127 kandidata, od kojih većina u svojim uzrasnim kategorijama već ima i značajne međunarodne rezultate, a svi stipendirani sportisti nosioci su titula nacionalnih prvaka u svojim uzrasnim kategorijama. Sekretarijat je na predlog stručne komisije doneo odluku da se ove godine finansira 77 sportista i sportistkinja iz 30 grana sporta, čija stipendija na mesečnom nivou iznositi neto 15 hiljada dinara. Od 25 predloženih sportskih stručnjaka, podršku u istom iznosu je dobilo njih 16.

Vladimir Batez je naglasio i to da raduje činjenica da su pretendenti na pokrajinsku stipendiju prešli na nacionalnu stipendiju, što je dokaz da je njihov kvalitet prepoznat na vreme. Podsetio je i da su iz ovog programa, upravo i naši uspešni predstavnici na Olimpijskim igrama u Riju, Anja Crevar i Viktor Nemeš. Sa željom da ova stipendija bude novi podsticaj za dalje usavršavanje njihovih korisnika, Batez je rekao da je siguran da će nastaviti sa vrednim radom, uz dodatnu posvećenost i odricanje, jer kako je naglasio, "to je jedini put koji vodi ka krajnjem cilju, a to su učešće i osvajanje medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, kao i na olimpijskim igrama".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad bez vode sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje Isključenje struje isključenje vode raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje štrajk poštara novosadsko porodilište horoskopski znaci skupština grada novog sada dnevni horoskop pošte srbije isključenja struje bebe novosađani servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza zodijak Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina