Pokrajinska vlada će udvostručiti finansijsku podršku Srbima u Crnoj Gori

Pokrajinska vlada će udvostručiti finansijsku podršku Srbima u Crnoj Gori

Za podršku informativnim sadržajima koji se emituju na srpskom jeziku u Crnoj Gori Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih pet miliona dinara.

Ovo je prva pokrajinska administracija koja je kontinuirano izdvajala sredstva za podršku Srbima u Crnoj Gori. Podržavamo rad srpskih društava, nevladinih organizacija i drugih institucija koje neguju kulturu, tradiciju, jezik i pismo. Mi, zapravo, podržavamo projekte i programe koji neguju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori koji je očigledno ugrožen, što pokazuju i poslednji događaji – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a prenosi 021.rs.

Za projekte razvijanja i očuvanja identiteta srpskog jezika i kulture u Crnoj Gori Pokrajinska vlada je, od 2016. godine do danas, izdvojila ukupno 17,5 miliona dinara. Za podršku Srpskoj kući, krovnoj instituciji svih srpskih kulturno-prosvetnih organizacija u Crnoj Gori, do sada je izdvojeno milion dinara. Za kupovinu srpskih narodnih nošnji i muzičkih instrumenata za NVO "Zavjet" iz Podgorice izdvojeno je 5,5 miliona dinara, 150.000 dinara za podršku tribinama NVO "Matica srpska", a za realizaciju projekata u oblasti informisanja ukupno 11 miliona dinara (zajedno sa nedavno izdvojenih pet miliona).

Kako je ocenio Mirović, Pokrajinska vlada će ove godine udvostručiti podršku svim srpskim institucijama i društvima u Crnoj Gori, koje doprinose razvoju i očuvanju srpskog identiteta, javlja Radio 021.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan