POKRAJINSKA VLADA: Godišnje priznanje za nauku akademiku Stevanu Pilipoviću, Zvonku Bogdanu nagrada za umetnost

POKRAJINSKA VLADA: Godišnje priznanje za nauku akademiku Stevanu Pilipoviću, Zvonku Bogdanu nagrada za umetnost

Uručenje nagrada biće upriličeno 15. maja...

Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja koju je formirala Pokrajinska vlada, objavila je u ponedeljak 6. maja da je dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti nauke "Milutin Milanković" za 2018. godinu predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu, akademik Stevan Pilipović, a Pokrajinskog priznanja u oblasti umetnosti "Pavle Jovanović" muzički umetnik Zvonko Bogdan.

Akademika Stevana Pilipovića je, za izuzetan doprinos u naučnim istraživanjima u oblasti matematike, kao i ukupan naučni angažman u zemlji i inostranstvu, za priznanje koja nosi ime jednog od najvećih srpskih matematičara, astronoma, klimatologa i geofizičara Milutina Milankovića (1879-1958), predložio Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

S druge strane, predlog da laureat priznanja koje nosi ime jednog od najvećih srpskih slikara Pavla Jovanovića (1859-1957), za izuzetan doprinos očuvanju i negovanju muzičke tradicije i promociji muzičkog stvaralaštva bude Zvonko Bogdan, stigao je od JMU Radio-televizija Vojvodine.

Pokrajinska priznanja "Milutin Milanković" i "Pavle Jovanović" će dobitnicima biti uručena 15. maja, koji je kao datum od pokrajinskog značaja ustanovljen povodom Majske skupštine održane u Sremskim Karlovcima na kojoj je proglašeno stvaranje Srpske Vojvodine.

U Komisiji koja je donela odluku o priznanjima bili su profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Nenad Krstić (predsednik), pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, profesorka Akademije umetnosti u Novom Sadu dr Agota Vitkai Kučera, profesor Univerziteta u Novom Sadu u penziji dr Pavle Budakov, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, legendarni srpski odbojkaš Slobodan Boškan i glavna i odgovorna urednica lista "Dnevnik" Nada Vujović.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

crna hronika sahrane novi sad isključenje vode novosađani sremski karlovci mup novi sad jkp lisje RHMZ Futog novosadska policija dnevni horoskop Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević NURDOR servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište horoskopski znaci novorođenčad isključenja struje Vreme u Novom Sadu horoskop servisne informacije raspored sahrana novi sad betanija bez vode