Pokrajinska vlada obnavlja škole u Vojvodini

Pokrajinska vlada obnavlja škole u Vojvodini

Pokrajinska vlada izdvojila je današnjoj sednici, iz tekuće budžetske rezerve 53,5 miliona dinara za obnovu osnovnih i srednjih škola i doma za smeštaj učenika na teritoriji Vojvodine, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada donela je i zaključak kojim su konstatovane uštede u budžetu Vojvodine, u iznosu od oko 500 miliona dinara, koje su ostvarene u postupku javne nabavke medicinske opreme za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici. 

Sredstva će biti usmerena za opremanje i drugih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Pokrajinska vlada usvojila i ugovore, na osnovu kojih će se do kraja ove nedelje okončati prva faza refinansiranja pokrajinskog javnog duga, koji je nastao za vreme prethodne vlade.

- Refinansiranjem će se postići višestruki efekti po pokrajinski budžet: kamata će biti 2,9 umesto dosadašnjih sedam odsto, a ostvariće se uštede i na kursnim razlikama. Pored toga, ugovoren je grejs period tako da će se naredna godina rasteretiti obaveza po osnovu duga u iznosu od oko 1,1 milijarde dinara, a sredstva preusmeriti na kapitalne projekte od prioritetnog značaja za građane Vojvodine - piše u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje sahrane novi sad servisne informacije novi sad KCV novosađani bebe promenada Aleksandar Vučić šoping centar promenada klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija isključenje vode jkp lisje raspored sahrana novi sad bez struje klinički centar vojvodine novorođenčad Spens JGSP "Novi Sad" servisne informacije Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad bez vode matičar novi sad jkp novosadska toplana novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja betanija elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija