POKRAJINSKA VLADA: Uručeni ugovori vredni skoro 800 miliona dinara (VIDEO)

POKRAJINSKA VLADA: Uručeni ugovori vredni skoro 800 miliona dinara (VIDEO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili su danas ugovore predstavnicima gradova, opština, zdravstvenih institucija i institucija socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je nakon usvajanja rebalansa pokrajinskog budžeta, Pokrajina u veoma kratkom roku uspela da raspiše konkurse za dodelu ovih sredstava i da su, svega tri dana nakon zaključenja konkursa pripremljeni današnji ugovori, vredni blizu 800 miliona dinara. Na taj način, kroz dobru organizovanost i koordinaciju na pokrajinskom nivou, pokazana je efikasnost u radu kada je reč o realizaciji velikih javnih investicija na teritoriji Vojvodine. Mirović je poručio korisnicima ovih bespovratnih sredstava da i oni budu što efikasniji u krajnjoj realizaciji projekata, kao i da na vreme pripremaju projekte za novi konkurs koji će biti raspisan ili krajem ove, ili na samom početku naredne godine.

Predsednik Pokrajinske vlade je još rekao da je Pokrajina za proteklih godinu dana obezbedila sredstva za niz projekata u 44 od 45 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajina je danas opredelila 791.539.310,28 dinara za 25 projekata na teritoriji 22 lokalne samouprave, čija realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju AP Vojvodine. Sredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i socijalne zaštite.

Među danas potpisanim ugovorima, izdvojio je u Novom Sadu obnovu prihvatilišta u Futogu u okviru Gerontološkog centra Novi Sad i uređenje Kameničkog parka, zatim u opštini Ruma sanaciju saobraćajnica u Buđanovcima, izgradnju lokalnog puta Opovo-Debeljača, i najavio za narednu godinu projekat puta Stapar-Sivac. Takođe, naveo je i projekte na uređenju radnih zona, između ostalih u Odžacima, Kanjiži i Kikindi.

Pored ovih projekata za koje su danas potpisani ugovori, Igor Mirović se osvrnuo i na druge velike investicije u Vojvodini.

- Uspeli smo za manje od godinu dana da pripremimo i u najznačajnijoj meri započnemo sa realizacijom projekte u ukupnom obimu vredne preko šest milijardi dinara – rekao je Mirović i pomenuo, između ostalog, novu zgradu Radio-televizije Vojvodine, rekonstrukciju Bolnice u Pančevu, izgradnju fabrike vode u Kovačici, Narodnog pozorišta i "Velike terase" u Subotici.

Izvor: Vlada Vojvodine

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan