Pokrajinska vlada: Za obnovu pet seoskih škola 21 milion dinara

Pokrajinska vlada: Za obnovu pet seoskih škola 21 milion dinara

Pokrajinska vlada je izdvojila 21 milion dinara za finansiranje investicija na objektima pet osnovnih škola, uglavnom u seoskim sredinama u Vojvodini: Sivcu, Pačiru, Elemiru, Malim Radincima kod Rume i Debeljači.

Novac će biti upotrebljen za zamenu stolarije i podova, postavljanje termoizolacije, sanaciju krova, povezivanje škole i fiskulturne sale.

Pokrajinska vlada je takođe na sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, prihvatila Kolektivni ugovor za organe AP Vojvodine i ovlastila pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da ga, u ime Pokrajinske vlade, zaključi sa socijalnim partnerima.

Pregovori sa Sindikalnom organizacija radnika pokrajinskih organa uprave i službi AP Vojvodine, započeti su u maju 2017. godine, a proistekli su iz potrebe usklađivanja sa novim propisima koji se odnose na položaj zaposlenih u autonomnim pokrajinama.

Na sednici je utvrđen predlog o izradi prostornog plana područja posebne namene Parka prirode "Begečka jama". Kao značajno prirodno dobro zaštićena kao park prirode i, zbog svojih prirodnih i ambijentalnih vrednosti, prostor koji zahteva posebne režime zaštite, uređenja i korišćenja. Predloženim prostornim planom Park prirode "Begečka jama" je proširen na 489,5 hektara, i obuhvata i peščane sprudove u blizini levog priobalja Begečke jame, kao i priobalni pojas Dunava u širini od 50 metara.

Proširenje u pravcu severozapada predloženo je do granice sa KO Gložan (teritorija opštine Bački Petrovac) u cilju uspostavljanja zaštite na staništima starih stabala crnih i belih topola. Proširenjem je obuhvaćen i nasip, radi obezbeđivanja funkcionisanja međunarodnog ekološkog koridora Dunava.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad Hitna pomoć raspored sahrana novi sad bez vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište novosađani Vreme u Novom Sadu JGSP "Novi Sad" štrand Isključenje struje betanija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje servisne informacije novi sad Vreme u Srbiji vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad bez struje bebe sahrane isključenje vode Kać raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje