POKRAJINSKA VLADA: Za treće ili četvrto dete nezaposlenim majkama 15.000 dinara mesečno

POKRAJINSKA VLADA: Za treće ili četvrto dete nezaposlenim majkama 15.000 dinara mesečno

Isplata se očekuje početkom februara...

Na sednici održanoj u utorak 15. januara Pokrajinska vlada donela je rešenja o nominalnim iznosima koji će se iz pokrajinskog budzeta u 2019. godini izdvajati za mere pronatalitetne politike u AP Vojvodini.

Nezaposlene majke, za treće ili četvrto dete, od 1. januara 2019. godine ostvaruju pravo na materinski dodatak u iznosu 15.000 dinara mesečno. To je nova populaciona mera kojom Pokrajinska vlada proširuje obim podrške za treće dete.

Pravo na materinski dodatak ostvaruje nezaposlena majka, koja je, počev od 1. jula 2018. godine, rodila treće ili četvrto dete, navodi se u saopštenju.

Sredstva za ovu namenu planirana su u visini 270 miliona dinara, na bazi procene da će u 2019. godini ovo pravo na teritoriji AP Vojvodine ostvariti oko 1500 nezaposlenih majki koje rode treće ili četvrto dete.

Isplata materinskog dodatka se očekuje početkom februara.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
1
14

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sasa

  pre 122 dana i 19 sati

  ...diskriminacija.....zbog toga sto mi je trece dete rođeno par meseci ranije nemam pravo 8 godina da primam 12000 od drzave ...uzgred zena mi je ostala bez posla i nema pravo na pomoc...e Srbijo....odosmo.....

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Irena

  pre 121 dan i 7 sati

  Uskoro majka petoro dece!
  Prvih četvoro dece imaju bar neka prava na pomoć a mi koje se odlučimo da rodimo 5 ili više,mi nemamo prava ništa jer naša deca su višak!
  To je naša država!

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Veronika

  pre 121 dan i 5 sati

  A šta je sa onim majkama koje su se porodila u periodu od01.01.2018.-01.07.2018?Ta deca i majke ne spadaju ni u onu grupu od 12000 pokrajinske podrške ni u ovu grupu pomoći porodiljama?!!

  Oceni komentar:
  1
  11
bez vode raspored sahrana novi sad isključenje vode novosađani betanija novorođenčad jkp novosadska toplana novosadska policija Spens maturanti RHMZ novosadsko porodilište gradsko groblje isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod sahrane JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad servisne informacije bez struje Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina jkp lisje servisne informacije novi sad Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad bebe