Pokrajinski budžet za ovu godinu biće umanjen za 4,24 milijarde dinara

Pokrajinski budžet za ovu godinu biće umanjen za 4,24 milijarde dinara

Predsednik Vlade APV Igor Mirović izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je epidemiološka kriza prouzrokovala pad prihoda u pokrajinskom budžetu, istakavši da će Pokrajinska vlada danas usvojiti predlog odluke o rebalansu budžeta.

– Budžet AP Vojvodine za ovu godinu biće umanjen za 4,24 milijarde dinara, odnosno za 5,43 procenta, ali i pored toga mi ćemo u gotovo svim sferama održati nivo planiranih izdvajanja i nastaviti realizaciju većine planiranih investicija – poručio je predsednik Mirović.

Na pres konferenciji u Banovini Mirović je naveo i da će u narednih nekoliko dana zaposlenima u zdravstvenom sistemu, sa nižim primanjima, biće podeljeno 17.500 prehrambenih paketa, kao vid pomoći onima koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od ovog virusa.

– Na osnovu svih rezultata koje beležimo, moramo da kažemo veliko hvala celokupnom zdravstvenom sistemu Vojvodine, lekarima, sestrama, tehničarima i svim zaposlenima, na stručnosti, naporima i trudu koji su uložili, kako bismo iz ove epidemiološke krize izašli sa minimalnim gubicima – izjavio je Mirović.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan