Pokrajinski ombudsman uputio poziv građanima da popune upitnik o mogućnosti obavljanja specijalističkih pregleda

Pokrajinski ombudsman uputio poziv građanima da popune upitnik o mogućnosti obavljanja specijalističkih pregleda

Postupajući u okviru svojih ovlašćenja, a na osnovu usmenih obraćanja građanki i građana i saznanja iz medijskih napisa, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman započeo je sa sprovođenjem istraživanja o mogućnostima ostvarivanja prava građana na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja u opštim bolnicama na teritoriji AP Vojvodine.

Kako se navodi na sajtu zaštitnika građana APV, cilj ovog istraživanja je dvojak. Prvi je, navodi se, da se ispita u kolikoj meri su građani u mogućnosti da, u okviru postojećeg sistema zakazivanja specijalističko-konsultativnih i dijagnostičkih pregleda za koje nije pripisano utvrđivanje liste čekanja, ostvare svoje pravo na ove preglede u vojvođanskim opštim bolnicama.

Drugi cilj je da se prikupe podaci o tome u kolikoj meri su građani koristili svoje pravo na obavljanje pomenutih pregleda u privatnoj praksi, kao i pravo na refundaciju troškova ovih pregleda podnoseći zahtev nadležnoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Pokrajinski zaštitnik građana stoga poziva građane da u što većem broju doprinesu ovom istraživanju i da popune anonimni upitnik koji se nalazi na veb-stranici ove institucije. Građani upitnik mogu popuniti elektronskim putem ili ga mogu preuzeti, odštampati i doneti, odnosno poslati redovnom ili elektronskom poštom na adresu Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 25 ili ).

Po završetku istraživanja, ombudsman će objaviti njegove rezultate, a nadležnim organima uprave i ustanovama uputiti preporuke za unapređenje stanja u vezi sa ovim aspektom pružanja zdravstvene zaštite građanima. kaže se a sajtu Pokrajinskog zaštitnika građana.

Originalni izvor: http://www.ombudsmanapv.org

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište isključenja struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana novosađani servisne informacije novi sad elektrovojvodina Isključenje struje vremenska prognoza novi sad isključenje vode novorođenčad Aleksandar Vučić raspored sahrana i ispraćaja RHMZ servisne informacije betanija raspored sahrana novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo 27. novosadski maraton izmena režima saobraćaja Novo naselje jkp lisje protest taksista JKP Vodovod i kanalizacija bez struje Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad novosadska policija bez vode