Pokrajinski ombudsman uputio poziv građanima da popune upitnik o mogućnosti obavljanja specijalističkih pregleda

Pokrajinski ombudsman uputio poziv građanima da popune upitnik o mogućnosti obavljanja specijalističkih pregleda

Postupajući u okviru svojih ovlašćenja, a na osnovu usmenih obraćanja građanki i građana i saznanja iz medijskih napisa, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman započeo je sa sprovođenjem istraživanja o mogućnostima ostvarivanja prava građana na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja u opštim bolnicama na teritoriji AP Vojvodine.

Kako se navodi na sajtu zaštitnika građana APV, cilj ovog istraživanja je dvojak. Prvi je, navodi se, da se ispita u kolikoj meri su građani u mogućnosti da, u okviru postojećeg sistema zakazivanja specijalističko-konsultativnih i dijagnostičkih pregleda za koje nije pripisano utvrđivanje liste čekanja, ostvare svoje pravo na ove preglede u vojvođanskim opštim bolnicama.

Drugi cilj je da se prikupe podaci o tome u kolikoj meri su građani koristili svoje pravo na obavljanje pomenutih pregleda u privatnoj praksi, kao i pravo na refundaciju troškova ovih pregleda podnoseći zahtev nadležnoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Pokrajinski zaštitnik građana stoga poziva građane da u što većem broju doprinesu ovom istraživanju i da popune anonimni upitnik koji se nalazi na veb-stranici ove institucije. Građani upitnik mogu popuniti elektronskim putem ili ga mogu preuzeti, odštampati i doneti, odnosno poslati redovnom ili elektronskom poštom na adresu Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 25 ili ).

Po završetku istraživanja, ombudsman će objaviti njegove rezultate, a nadležnim organima uprave i ustanovama uputiti preporuke za unapređenje stanja u vezi sa ovim aspektom pružanja zdravstvene zaštite građanima. kaže se a sajtu Pokrajinskog zaštitnika građana.

Originalni izvor: http://www.ombudsmanapv.org

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Daško i Mlađa Elektrodistribucija Novi Sad sahrane bez struje servisne informacije novi sad Spens radosne vesti novosadsko porodilište servisne informacije smanjen pritisak vode lisje havarija na vodovodu Isključenje struje OK Vojvodina jkp lisje almaško groblje sahrane novi sad bez vode bebe epk 2021 odbojka novorođenčad elektrovojvodina gradsko groblje raspored sahrana novi sad Fruška gora betanija groblje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje