POKRET "METLA 2020": Povećanje poreza na imovinu bez valjanog osnova

POKRET "METLA 2020": Povećanje poreza na imovinu bez valjanog osnova

Iz novoosnovanog političkog pokreta "Metla 2020" poručuju da novi namet na džep stanovnika Novog Sada nema opravdanje.

Dana 30. novembra 2019. godine na snagu je stupilo Rešenje Gradskog veća Grada Novog Sada kojim se utvrđuju nove cene kvadratnog metara nepokretnosti po zonama u Gradu, a koje služe kao osnovica za utvrđivanje poreza na imovinu. Nove obračunske cene primenjivaće se od 1. januara 2020. godine.

Iz pokreta "Metla 2020" ovim povodom navode da više godina unazad u gradskoj kasi ostaju neutrošena sredstva, te postavljaju pitanje – gde i na koji način će biti plasirani na ovaj način uvećani prihodi Grada?

– Ne bi bilo dobro da i ovaj deo prihoda ostane neutrošen, zbog prisutnih probleme u finkcionisanju, pre svega komunalne infrastrukture, u Novom Sadu. Ukoliko se pak to desi ovo će biti još jedan namet na standard građana bez valjanog opravdanja – navodi se u saopštenju. 

– Godinama unazad Grad Novi Sad iskazuje suficit u budžetu. Između ostalog, to znači da je od građana i privrede uzeto više novca nego što je bilo potrebno. Stoga, treba razmotriti mogućnost da se smanje uzimanja, a ne da se još povećava porez na imovinu građana – izjavio je Bojan Radojević, predsednik Gradskog odbora DSS u Novom Sadu, komentarišući najnovije povećanje poreza.

– Novosadski budžet nikada nije bio veći, ali vlast ne uspeva da efikasno iskoristi prikupljena sredstva pa Grad postaje talac suficita, osuđen na brzoplete investicije, a pitanje je i gde sve vreme i stoji taj višak novca uzet od građana i ko uzima kamatu? – naglasio je Radojević.

Oceni vest:
20
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kaćanka

  pre 917 dana i 18 sati

  Taj porez na nepokretnost tj. za stan u kojem se živi treba ukinuti... Gde se nalazi to združenje želim da se učlanim!!

  Oceni komentar:
  0
  3