Policajac iz Temerina dobitnik plakete za "Najplemenitiji podvig godine"

Policajac iz Temerina dobitnik plakete za "Najplemenitiji podvig godine"

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se u 2017. godini istakli plemenitim i humanima delima u Skupštini grada Beograda uručena su priznanja za "Najplemenitiji podvig godine", javlja list "Policija danas".

U tradicionalnoj akciji "Večernjih novosti" srebrne plakete za najplemenitiji pojedinačni podvig uručene su policajacu PU Novi Sad Ivanu Emberu i niškom vatrogascu Miodragu Rajkoviću.

Odlukom žirija, ovo prestižno priznanje uručeno je hrabrom tridesetosmogodišnjem policajcu Ivanu Emberu iz Temerina, koji je, kamo smo pisali, septembra prošle godine oteo ručnu bombu iz ruku muškarca koji je nameravao da uđe u autobus pun putnika.

Drama na autobuskom stajalištu odvijala se naočigled mnogobrojne dece i građana.

- Ponosan sam što sam se našao među svim tim ljudima koji su tokom prethodne godine svojim plemenitim podvizima dali nemerljiv doprinos humanosti. Ova plaketa svakako je priznanje i svim mojim kolegama koji požrtvovano i časno rade svoj posao kako bi naši građani bili što bezbedniji – rekao je za "Policiju danas" Ember.

Drugu srebrnu plaketu dobio je četrdesetogodišnji vatrogasac Miodrag Rajković, čija je fotografija sa zaleđenim trepavicama za kratko vreme obišla celu Srbiju.

Nastala je prošle godine za Božić, kada je Miodrag napravio kratku pauzu u automobilu, nakon što je sa kolegama iz Vatrogasno spasilačke jedinice u Nišu pomagao i spasavao putnike zavejane na auto-putu kod Aleksinca.

- Sećam se da je tog dana bilo jako hladno, vidljivost minimalna. Na putu smo zatekli oko 40 vozila u koloni. Motornim sankama smo spasavali ljude, odvozeći ih na sigurno – priseća se Rajković i ističe da su vatrogasci neumorno spasavali ljude celog dana i nekoliko sati iza ponoći.

Posao pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno ih stavlja na ispit humanosti u čemu se oni mogu pohvaliti, iako smatraju da je to ljudski gest bez obzira na profesiju.

- Svaki vatrogasac čeka priliku da bar jednom u životu napravi ovakav podvig – ponosno ističe Rajković i dodaje da je ova plaketa priznanje i za sve njegove hrabre kolege, koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi zaštitili druge.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan