Policajac osumnjičen da je tukao autističnog mladića i ranije prijavljivan zbog brutalnosti

Policajac osumnjičen da je tukao autističnog mladića i ranije prijavljivan zbog brutalnosti

Slobodan D. (35), bivši načelnik Odeljenja kriminalističke policije PU Novi Sad, protiv koga je podneta krivična prijava jer je ustanovljeno da je tukao 19-godišnjeg mladića sa autizmom 8. jula u Novom Sadu, među kolegama je već bio poznat po takvoj brutalnosti.

Kako saznaje "Blic", on je pre tri godine šutirao uhapšenog G. U. zbog čega ga je kolega Duško K. prijavio šefovima.

Podsećamo, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije podneo je u petak krivičnu prijavu protiv Slobodana D. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Istovremeno su isplivali i detalji i iz prošlosti ovog pripadnika MUP-a, koji je pre pet godina dobio i priznanje "Heroj Novog Sada" jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša u Novom naselju, nakon čega je i unapređen u prvog čoveka novosadskog Odeljenja kriminalističke policije.

Krajem septembra 2017, policajac Duško K, iskusan inspektor sa 30-godišnjom karijerom, bio je sekretar džudo kluba "Bezbednost", čiji je osnivač MUP i smešten je u prostorijama novosadske policije. U džudo sali su bile postavljene kamere, a on je pregledao snimke da bi otkrio kako su nestale bokserske rukavice. Umesto onoga što je tražio, naišao je na snimak policijske torture na kojem se vidi kako Slobodan D. nekoliko puta šutira uhapšenog G. U. koji bespomoćno leži na podu. O ovome je Duško K. odmah obavestio načelnika Policijske uprava Novi Sad i MUP i sve dokumentovao snimkom, piše "Blic".

Istovremeno, pokrenuo je i postupak unutrašnjeg uzbunjivanja podnošenjem prijave licu ovlašćenom za prijem informacija u MUP-u. Oni, međutim, nisu utvrdili da je bilo šta iz prijave uzbunjivača tačno, a tadašnji prvi čovek novosadske policije Milorad Šušnjić negirao je da mu je snimak uopšte dostavljen.

Slobodan D. je u međuvremenu počeo da proganja kolegu, Duško K. je prebačen na druge zadatke, degradiran je, ostavljeno mu je da se javlja na telefon, na teren više nije išao, protiv njega su pokrenuti disciplinski postupci, a dobijao je i pretnje.

Ceo tekst pročitajte na sajtu "Blica".

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan