Policajci traže od ministra akciju pojačane kontrole posle današnjeg događaja

Policajci traže od ministra akciju pojačane kontrole posle današnjeg događaja

Strukovno udruženje policije Dr Rudolf Arčibald Rajs obratilo se ministru Ministarstva unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću sa zahtevom da naloži hitnu i momentalnu centralnu akciju kontrole držanja čuvanja i smeštaja oružja i municije u pogledu prostorno-tehničkih uslova na mestima prebivališta i u objektima vlasnika oružja u legalnom posedu, u cilju utvrđivanja poštovanja propisanih uslova u navedenom pogledu.

Kako policija do sada nakon provere uslova za inicijalno nabavljanje i držanje oružja ne vrši naknadni nadzor i kontrolu držanja čuvanja i smeštaja oružja i municije u smislu prostorno-tehničkih uslova na mestima prebivališta i u objektima vlasnika oružja u legalnom posedu u cilju provere da li se poštuju propisane mere. U svetlu današnjeg nezapamćenog tragičnog događaja, smatramo da je zahtevana hitna i neodložna aktivnost policije, profesionalan, metodološki i bezbednosno neophodan logičan korak sa krajnjim ciljem opšte generalne prevencije a ujedno i smanjenju uznemirenja javnost – stoji u njihovom saopštenju.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pokušaji, pokušaji...

  pre 153 dana i 7 sati

  Ljudi jesu u pravu. 20 godina sam imao oružje i vratio ga, kad su počeli da zezaju sa donošenjem papira. Neka vam deda plaća 30 evra poreza sad.
  Šta će mi oružje, ako ga ne smem upotrebiti ni u odbrani u ovoj zemlji?
  Naći ću neki kamen...
  Ali...
  Kada su ovakve tragike u pitanju - nema pomoći. Doći će sa sabljom, nožem, plinskom bocom, naći će dinamit, kupiti crno oružje, doći sa sportskim lukom i strelom.
  Ono, jeste da se uvek može više učiniti.
  Ali, budalu nikada niko nije sprečio.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • sd

  pre 153 dana i 6 sati

  Svi znamo koliko ima izbeglica u Novom Sadu, Petrovaradinu, Veterniku... U svakoj takvoj porodici postoji oružje, nabavljeno, donešeno sa frontova... Postoji li evidencija?

  Oceni komentar:
  0
  6