Policija do 13. februara u kontroli vozača autobusa i teretnih vozila

Policija do 13. februara u kontroli vozača autobusa i teretnih vozila

Saobraćajna policija će od sutra do nedelje, 13. februara, sprovesti akciju pojačane kontrole vozača autobusa i teretnih vozila, s posebnim akcentom na poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, najavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Posebna pažnja biće usmerena na kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. Akcija je deo velike međunarodne aktivnosti koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju saobraćajne propise, da voze odmorni i dosledno se pridržavaju obaveznog odmora i dužine vremena u okviru koga mogu da voze.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Građanin Kejn

  pre 302 dana i 23 sata

  A kad će ta ista Saobraćajna policija sprovesti akciju pojačane kontrole vozača taksija? Kako se ponašaju u saobraćaju, bar 50% njih bi trebalo da ostane i bez vozila i bez vozačke dozvole!

  Oceni komentar:
  0
  6