Policija oduzima vozila kupljena od auto-mafije

Policija oduzima vozila kupljena od auto-mafije

Hapšenje auto-mafije nije izazvalo samo strepnju među estradom, već i među prevarenim građanima kojima je policija oduzela vozila, piše „Blic“.

Pojedini građani bili su više nego neprijatno iznenađeni kada su im pre nekoliko dana, tokom akcije hapšenja srpskog ogranka auto-mafije, na vrata pokucali policajci i ubrzo oduzeli četvorotočkaše.

- Nisam imao pojma o čemu se radi. Automobil mi je zaplenjen jer je, kako su mi kazali, ukraden na zapadu – rekao je jedan čitalac iz unutrašnjosti, koji insistira na anonimnosti.

Šok, nesrećnog kupca, tek je, međutim, usledio.

- Kada sam u „Blicu“ video fotografiju Zorana Jankovića Kuma, koji važi za vođu tih kriminalaca, pao mi je mrak na oči. Pozlilo mi je, srce je počelo da mi lupa ubrzano. Mislio sam da ću doživeti infarkt! Od tog čoveka sam kupio automobil. Dao sam celokupnu ušteđevinu, čak i pozajmio novac - kaže ovaj prevareni čovek.

On napominje da je mesecima tražio automobil za porodicu koja uskoro treba da dobije novog člana.

- Tražio sam komforan automobil, da deca imaju prostora. Mesecima sam tražio na internetu, među polovnjacima. I najzad sam našao ono što sam tražio, a prodavac je bio iz Novog Sada. Tek posle hapšenja Jankovića saznao sam da je prijatelj mnogih estradnih zvezda – ispričao je ovaj čovek.

Otišao je u Novi Sad, a da bi se uverio da su kola legalna, odvezao ih je u Beograd, i to u servis koji je sam izabrao.

- U servisu su proverili sve i rekli mi da su kola legalna, pa sam ih i kupio. Platio sam ih više od 10.000 evra, a Kum mi je snizio cenu samo za 500 evra. Dovezao sam ih, registrovao, imam i carinsku deklaraciju, sve po pravilu. Zbog toga mi nije jasno kako je moguće da su ukradena - pita naš sagovornik.

Svestan je da je šansa da povrati automobil nikakva pa se sprema da tuži Jankovića za prevaru.

- I tu će biti problema, jer moram da čekam da bude pravosnažno osuđen. Pitanje je koliko će se to suđenje odužiti i da li će uopšte biti osuđen. A do te tužbe, i povraćaja para, moram nekako da se snađem za vožnju - konstatuje ovaj prevareni građanin.

Drugom građaninu osumnjičeni Mladen Miščević prodao je automobil, a prema njegovim rečima Mladenu su svi verovali, bio je fin, predusretljiv.

- Bili smo u šoku kada smo u novinama videli njegovu sliku - pričaju supružnici, takođe iz unutrašnjosti Srbije.

Tražili su „folksvagen“ i na sajtu videli da se prodaje automobil kakav traže.

- Ubrzo smo se sa prodavcem dogovorili, ali nam je rekao da kupovina mora biti preko firme iz Subotice kako bi navodno bilo sve regularno. Ispostavilo se da je direktor te firme Mladen Miščevič. Kupili smo auto, dobili račun po regularnoj ceni iz oglasa i sve je bilo u redu - pričaju supružnici.

Međutim, nakon godinu dana, potpuno slučajno otkrili su da voze ukradena kola.

- Prijatelj, policajac, slučajno je pregledao automobil i rekao nam da je „motor kucan“. Odmah smo zvali čoveka iz oglasa, ali nas je on uputio na Suboticu, na Miščevićevu firmu. Kada smo stigli tamo, saznali smo da su tu bili neki ljudi iz Novog Sada, koji su u međuvremenu isključili telefone i nestali. Bilo je očigledno šta se dešava - kažu supružnici.

Zasad oduzeto 29 kola U Srbiji je oduzeto 29 automobila koje je ukrala međunarodna grupa, u kojoj su pored Srba bili i Mađari i Slovaci. Koliko je vozila auto-mafija prodala našim građanima zasad nije poznato, ali se veruje da su u pitanju na desetine, a možda i stotine četvorotočkaša.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan