Policija privela pa pustila omladince DSS-a (FOTO)

Policija privela pa pustila omladince DSS-a (FOTO)

Pripadnici MUP-a su jutros na naplatnoj rampi na autoputu Beograd – Novi Sad zaustavili dva automobila sa stranačkim aktivistima Demokratske stranke Srbije i pretresli vozila.

Kako se navodi u saopštenju ove stranke, omladincima koji su planirali da u Novom Sadu izvedu performans protiv Edija Rame je oduzet plakat "Rama persona non grata", a članovi DSS-a su privedeni. Predsednik Omladine DSS-a Zdravko Veselinov rekao je da su im oduzeti ključevi od automobila, a da su pušteni posle dvočasovnog zadržavanja u stanici novosadske policije.

Performans je ipak održan danas, samo umesto u 8.30 časova kako je bilo prvobitno najavljeno, u 13 sati na Keju žrtava racije u Novom Sadu, saopšteno je iz gradskog odbora ove stranke.


Veselinov je izjavio da su policajci u stanici profesionalno obavljali svoj posao.

Nisu nam uzimali izjave, već su nam samo dali neki papir koji je naslovljen kao poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivičnog dela pronalaska reklamnog i propagandnog materijala. Zbog toga je ovaj postupak privođenja dodatno konfuzniji, a na kraju su nam vratili transparent – naveo je predsednik Omladine Demokratske stranke Srbije. 

Podsećamo, Premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, doputovali su u sredu popodne u Beograd, a sastanak sa Aleksandrom Vučićem posvećen ekonomskom povezivanju Severne Makedonije, Albanije i Srbije održan je na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Novosadska policija je saopštila da su policijski službenici danas na teritoriji Novog Sada, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, uzeli podatke od više lica koja su se nalazila na trasi kretanja stranih delegacija.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan