Policija proverava dokumentaciju bivše pokrajinske vlasti

Policija proverava dokumentaciju bivše pokrajinske vlasti

Tri specijalna policijska tima počela su da proveravaju dokumentaciju i poslovanje bivše vojvođanske vlasti, piše danas "Alo".

List navodi da se tim povodom očekuju hapšenja odmah nakon formiranja nove Vlade Srbije.

Potpuno nezavisni policijski timovi pokupili su iz Banovine dokumenta u istragama u vezi sa malverzacijama bivše pokrajinske vlasti, a posebno će biti ispitani slučajevi Razvojne banke Vojvodine i dvorca Heterlend. Sem tih, ispituju se i slučajevi koji se u policijskim istragama zovu "Dandu", "Prazna firma", "Zobeks", "Eco-fantom", "Užička veza", "Dvostruka prevara", "Sokolac", "Nestali pogon", "Donji veš", "Lager", itd.

Novi premijer Vojvodine Igor Mirović kaže da je odmah po stupanju na dužnost obrazovao posebne organe sa zadatkom da ispitaju sve sumnjive poslove. - Sve ćemo raditi po zakonu. Ko bude kriv, odgovaraće, to je sigurno. Svaki dinar moraće da bude opravdan - tvrdi Mirović.

Podsetimo, fokus SNS-a u Vojvodini je u poslednje dve godine bio usredsređen na optužbe o malverzacijama tadašnje pokrajinske vlasti koju je predvodila Demokratska stranka. Izneseno je niz teških optužbi na pokradene stotine miliona u brojnim slučajevima koji se vezuju za pokrajinsku vlast, a zbog različitih finansijskih malverzacija do sada su već bili privođeni iz DS-a Zoran Radoman, Milivoj Vrebalov i Momčilo Milović, a ranije i čelni ljudi iz Razvojne banke Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrand horoskop EPS porodilište raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja dunav jkp lisje novosađani matična knjiga rođenih bebe vremenska prognoza novi sad radosne vesti novorođenčad servisne informacije novi sad bez vode centralno groblje u Futogu servisne informacije gradsko groblje bez struje RHMZ novosadsko porodilište havarija na vodovodu betanija isključenja struje sahrane almaško groblje Miloš Vučević elektrovojvodina horoskopski znaci