Policija traga za vlasnikom psa koji je izujedao devojčicu na Detelinari

Policija traga za vlasnikom psa koji je izujedao devojčicu na Detelinari

Vlasnik životinje koja je napala devetogodišnju Novosađanku pobegao s lica mesta.

U prihvatilištu JKO "Zoohigijena i veterina" nalazi se pas za koga se sumnja da je napao i povredio devetogodišnju Novosađanku na igralištu u ulici Veselina Masleše na Detelinari. U kavezu je mešanac sibirskog haskija i malamuta, po građi vrlo nalik japanskoj akiti. Životinja je pronađena ubrzo posle nemilog događaja i od tada se nalazi u azilu za pse.

Nadležni tužilac i roditelji devetogodišnjakinje, koju je pas izujedao po licu, ozbiljno joj povredivši usnu, i još joj izbio donji zub, danas bi trebalo da dođu u prihvatilište na prepoznavanje, kako bi se utvrdilo da li je reč o pravom napadaču na devojčicu.

Uhvaćeni mešanac je vlasnički pas, što znači da je čipovan. Za mladićem, starim oko 20 godina, koji je psa izveo u šetnju u ulici Veselina Masleše, policija još traga. On je odmah pobegao, videvši šta je njegov ljubimac uradio detetu, koje se igralo sa drugarima.

Prema pričama očevidaca, pas se otrgao od mladića, koji ga je, sedeći na klupi, držao na povocu i istovremeno tipkao po mobilnom telefonu. Pas, koji na njušci nije imao korpu, iznenada je skočio na devojčicu. Zbog povreda je prebačena u Dečiju bolnicu, gde je provela jednu noć, a zatim je puštena kući na oporavak.

Vido Rađenović, otac povređene devojčice, kaže za "Novosti" da ni on nema nikakvih informacija o vlasniku psa. Očekivao je da će se posle svega, možda, i sam javiti. Međutim, to se nije dogodilo.

- Očigledno mu nije proradila savest. Ne znam šta da kažem. Valjda će se otkriti ko je vlasnik psa – ogorčen je ovaj Novosađanin.

 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ana

  pre 1128 dana i 9 sati

  Ovo ne lici na japansku akitu. Ona je boje susama i svetla je. Po cipu se moze pronaci vlasnik. Nemojte samo da ovo bude zrtveno jagnje,jer pravi vlasnik ne moze da se nadje...

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Novosađanka

  pre 1128 dana i 9 sati

  Da li je nekako moguće javiti bilo kome nadležnom da drže pogrešnog psa? I šta ima jadno dete tako istraumirano da odlučuje da li to taj pas ili nije? ČEmu pobogu služe stručnjaci tamo? Ne može da se dokaže ništa na osnovu otiska zuba i potpuno pogrešne rase psa? Plus, haski nije ničiji, nema vlasnika i potpuno je bezopasan, dobar deo Novosađana ga poznaje. OVako će se lepo izvući i taj vlasnik psa koji je očigledno 100% kriv za napad jer je agresivnog psa ostavio bez povoca i nadzora, a isti pas će posle da napadne nekog drugog. Stradaće samo ovaj jadničak, eto tako, jer je tako lakše i neko mora da strada.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • mirjana

  pre 1128 dana i 8 sati

  To nije taj pas ljudi...Zna se sta je japanska akita.Ovaj pas je miljenik mnogih,dobrica.Samo da ne strada ni kriv ni duzan

  Oceni komentar:
  1
  1