POLICIJA: U Novom Sadu najviše se kradu Folksvagenovi automobili

POLICIJA: U Novom Sadu najviše se kradu Folksvagenovi automobili

Za prvih sedam meseci ove godine na podučju Policijske uprave u Novom Sadu bilo je upola manje slučajeva krađe vozila nego u istom periodu 2015. Prijavljene su ukupno 62 krađe, a veliki broj tih slučajeva je i rasvetljen. Ipak, u policiji podsećaju građane da je veoma bitno obezbediti automobil na bilo koji način.

Kradljivcima četvorotočkaša i dalje su najdraža vozila iz proizvodnog programa Folksvagena, zatim slede renoi, pa svi ostali modeli. Neretko se dešava da na meti lopova budu i stariji Zastavini automobili, za koje nisu potrebni posebni uređaji za razbijanje kodova.

U policiji kažu da na području Novog Sada nema organizovanih grupa koje se bave krađom i preprodajom vozila, već su to, uglavnom, pojedinačni slučajevi. Savet koji daju građanima glasi – stavite bilo kakav vid zaštite, bila to mehanička ili elektronska, jer će to odvratiti lopova od krađe.

- Mora se razbiti iluzija da je novo vozilo zaštićeno. Lopovi se dovijaju, prave se novi uređaji koji skidaju zaštitne kodove. Mora se ugraditi neki vid zaštite, bilo elektronske ili mehaničke, kaže za RTV Zoran Alan iz Policijske uprave Novi Sad.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan