Policijska stanica u Futogu dobila vrednu opremu za video nadzor (FOTO)

Policijska stanica u Futogu dobila vrednu opremu za video nadzor (FOTO)

Strukovno udruženje policije je doniralo opremu za video nadzor vrednu 130.000 dinara koja će biti instalirana u Policijskoj ispostavi Futog u Novom Sadu.

Kako kažu u udruženju, na ovaj korak su se odlučili prateći svetske i evropske trendove uvođenja i instaliranja sistema videonadzora (CCTV, closed-circuit television) u policijske objekte.

Video nadzorom biće pokriveno parkiralište policijske ispostave, sam objekat, ulazi, hodnici, kao i prostorije u kojima se dovode lica prema kojima se postupa.


Na ovaj način olakšaće se rad policijskim službenicima na obezbeđenju ispostave i vozila, jer će imati konstantan uvid na iste putem kamera.

Kako se navodi u saopštenju, glavni ciljevi korišćenja nadzora u policijskim objektima su višestruki i ogledaju se u obezbeđenju ukupnog praćenja onoga što se dešava u prostorijama (sigurnosti i zaštite), sprečavanju samoubistva, samopovređivanja i incidente nasilja dovedenih i zadržanih lica, sprečavanje nehumanog postupanja nad istim, kao i pružanja zaštite policijskih službenika protiv lažnih navoda (odvraćanja i zaštite). 


U nekim kontekstima, u najširoj primeni video nadzor može da se koristi da nadoknadi manjak osoblja angažovanog na obezbeđenju objekata i okoline objekta.

- Smatramo stoga, da će se povećati profesionalizam policijskih službenika a ujedno će policajci biti u znatnoj meri zaštićeniji od lažnih prijavljivanja građana u vezi sa prekoračenjem ovlašćenja i primene sredstava prinude – kaže se na kraju saopštenja iz Strukovnog udruženja policije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad isključenje vode bez vode šoping centar promenada bebe JKP Vodovod i kanalizacija Aleksandar Vučić novosađani Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje elektrovojvodina jkp novosadska toplana JGSP "Novi Sad" servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad klinički centar vojvodine novorođenčad matičar novi sad novosadsko porodilište bez struje raspored sahrana novi sad Isključenje struje isključenja struje promenada novosadska policija sahrane novi sad betanija KCV