POLICIJSKA UPRAVA: Broj razbojništava u NS smanjen za više od 34 odsto

POLICIJSKA UPRAVA: Broj razbojništava u NS smanjen za više od 34 odsto

U protekloj godini na teritoriji grada Novog Sada zabeleženo manje krivičnih dela.

- Na području PU Novi Sad, u minuloj godini zabeleženo je manje krivičnih dela, istovremeno je povećan procenat rasvetljenih dela, a javni red i mir je bio stabilan. Od ukupno deset najtežih krivičnih dela, ostalo je nerasvetljeno ubistvo Đorđa Zafirovića, decembra 2018. godine u Futogu. 

Podvlačeći crtu pod rad novosadske policije u 2018. godini, to, u razgovoru za "Novosti", kaže Milorad Šušnjić, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, i ističe da je posebno važna činjenica da je broj imovinskih delikata sa elementima nasilja, odnosno razbojništava, iznuda i razbojničkih krađa, smanjen za više od 27 odsto.

- Najviše je smanjen broj razbojništava, i to za više od 34 odsto. Lane ih se dogodilo 144, a godinu dana ranije ih je bilo 220 – predočava prvi čovek novosadske policije, dodajući da se nastavlja borba protiv krivičnih dela sa elementima nasilja.

- O rezultatima na suzbijanju ovih krivičnih dela govori i podatak da je rešeno 60 odsto razbojništava, rasvetljavanje iznuda je gotovo stoprocentno, dok smo rasvetlili 73 odsto razbojničkih krađa – navodi Šušnjić za "Novosti".
 

OTKRIVENO 7 LABORATORIJA ZA PROIZVODNJU DROGE: Borba na suzbijanju narkomanije bila je i ostaće prioritet PU Novi Sad, o čemu svedoče gotovo svakodnevna hapšenja zbog trgovine, proizvodnje ili držanja opijata. Akcije na otkrivanju dilera neprestano traju, a u 2018. godini, zajedno sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), otkriveno je sedam laboratorija za proizvodnju droge.

- Dve su otkrivene u Austriji, a pet na našem području. Otkriveno je pet kriminalnih grupa koje su trgovale narkoticima i presečena su četiri međunarodna krijumčarska kanala – navodi Šušnjić za "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Hitna pomoć vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad novi sad elektrovojvodina jkp lisje servisne informacije novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo odbojka uskrs raspored sahrana novi sad bez struje bez vode sahrane isključenje vode bebe Spens vremenska prognoza novi sad isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod sremski karlovci Petrovaradin JGSP "Novi Sad" Isključenje struje novorođenčad betanija novosađani gradsko groblje