Policijska uprava: Exit protekao bez težeg narušavanja javnog reda i mira

Policijska uprava: Exit protekao bez težeg narušavanja javnog reda i mira

Tokom međunarodnog muzičkog festivala Exit, kome je, prema procenama organizatora, prisustvovalo 195.000 posetilaca, nije bilo težeg narušavanja javnog reda i mira – kaže se danas na sajtu MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su narkotike od 268 lica, od kojih su 92 strani državljani. Zadržano je 11 osoba, osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a protiv  257 će biti podnete krivične prijave za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Između ostalog, zaplenjeno je više od 2,2 kilograma amfetamina, 330 grama marihuane, 1.670 tableta "ekstazija" i više od tri stotine drugih tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, kao i kokain, heroin, hašiš i drugi narkotici.

Više od 900  tableta "ekstazija" policija je, juče, pronašla u stanu Novosađanina J. G. (1991) kome je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje. On se tereti za kriivčno delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnioh droga.

Zbog nelegalne trgovine narkoticima i napada na policiju juče je uhapšen i N. I. (1982) iz Beograda kod koga je pronađeno 111 tableta "ekstazija", i izvesna količina amfetamina i MDMA. On je dva puta udario pesnicom i lakše povredio inspektora koji se uredno legitimisao, a onda pokušao da pobegne, ali je uhvaćen, savladan i doveden u prostorije policije. Zadržan je do 48 sati i biće doveden na saslušanje nadležnom sudiji za prethodni postupak.

Izvor: mup.gov.org

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan