POLICIJSKA UPRAVA: Na trežnjenje u proseku ode troje vozača dnevno

POLICIJSKA UPRAVA: Na trežnjenje u proseku ode troje vozača dnevno

Na području 11 opština Južnobačkog okruga, koje pokriva Policijska uprava u Novom Sadu, od januara do septembra ove godine pripadnici Saobraćajne policije isključili su iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola ukupno 3.141 vozača.

Od tog broja zadržano je na trežnjenju, a u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, 647 osoba, odnosno u proseku troje dnevno, piše "Dnevnik". 

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda u pomenutom periodu na istoj teritoriji, kao uticajni faktor evidentirani su vozači pod uticajem alkohola u 259 slučajeva, saopštila je za taj dnevni list novosadska Policijska uprava.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Saobraćajne policije ove uprave tokom tekuće godine sproveli osam akcija pojačane kontrole saobraćaja, s ciljem otkrivanja i sankcionisanja prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola. Poslednja takva kontrola sprovedena je od 9. do 15. ovog meseca, u okviru međunarodne akcije u 29 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope TISPOL. Pritom, kontrolisano je više od 7.000 vozača, od kojih je 206 isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alokohola, prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan