Policijska uprava: Smanjen broj krivičnih dela na teritoriji Grada

Policijska uprava: Smanjen broj krivičnih dela na teritoriji Grada

Tri četvrtine krivičnih dela u Južnobačkom okrugu počini se u Novom Sadu.

- Analiza stanja bezbednosti za osam meseci ove godine govori o pozitivnim trendovima u ključnim segmentima našeg rada – izjavio je juče na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković.

- Pre svega, napominjem da je smanjen broj krivičnih dela, broj dela koji su počinili maloletnici i nepoznata lica, dok je istovremeno povećan procenat rasvetljavanja i broj učinilaca uhvaćenih na delu – dodao je on.

Statistika kaže da je od januara do avgusta 2016. na području Policijske uprave evidentirano 6.514 krivičnih dela, što je znatno manje nego u istom periodu prošle godine (7.632). Najveći broj svih krivičnih dela, oko 95 odsto, čine ona iz oblasti opšteg kriminaliteta, a među njima najbrojniji su imovinski delikti, te je značajan podatak da je, iz godine u godinu, sve manje upravo tih krivičnih dela. Većina – tri četvrtine krivičnih dela u 12 opština Južnobačkog okruga – počinjena je na području Novog Sada.

- Posebno naglašavam da je u prvih osam meseci ove godine izvršeno dvostruko manje razbojništava nego u istom periodu pretprošle godine. Krađa, teških krađa i razbojništava je petinu manje, a u odnosu na pretprošlu godinu čak 35 procenata. Takođe, gotovo je prepolovljen broj krađa motornih vozila, sa 128, odnosno 112 u protekle dve godine, na 65 u ovoj godini – kazao je Radaković.

Kada je reč o najtežim krivičnim delima, ohrabruje podatak da su rasvetljena sva ubistva i teška ubistva počinjena u navedenom periodu, dok procenat rasvetljavanja nanošenja teških telesnih povreda iznosi oko 85.

Naročito dobre rezultate Policijska uprava beleži u borbi protiv nelegalne trgovine narkoticima. To konkretno znači da je policija ove godine otkrila oko 60 odsto više krivičnih dela iz te oblasti nego u istom periodu lane, govore statistički podaci Policijske uprave zadužne za Južnobački okrug.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop sahrane novi sad isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad horoskop Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza bebe zodijak horoskopski znaci isključenje vode Nebojša Stefanović raspored sahrana i ispraćaja bez struje novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina jkp lisje Vreme u Novom Sadu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez vode betanija novorođenčad novosadsko porodilište Isključenje struje