Policijski čas i za vlasnike kućnih ljubimaca?

Policijski čas i za vlasnike kućnih ljubimaca?

U utorak uveče, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio potpunu zabranu kretanja građana između 20 i 5 sati.

Mnogi sugrađani koji imaju pse su nas pitali da li se ova zabrana odnosi i na izvođenje njihovih ljubimaca u šetnju.

Tim povodom, pozvali smo policijsku ispostavu "Stari grad" u Radničkoj ulici u Novom Sadu i pitali ih da li će tolerisati ako u ovo vreme na ulici zateknu vlasnike pasa sa svojim ljubimcima.

Dobili smo informaciju da je od 20 časova do 5 sati ujutru policijski čas i da se odnosi na sve, tako da će vlasnici pasa morati da se organizuju i obave sve do 20 sati. Da li će ovo izazvati preteranu gužvu napolju između 19 i 20 sati, ostaje da vidimo jer će svi verovatno čekati poslednji momenat za ovu potrebu.

U Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad SPANS su nam rekli da su pozivom na broj 192 dobili informaciju da policija još uvek nije dobila nikakve instrukcije osim onoga što su čuli u utorak uveče na televiziji. U MUP-u su naveli da ih je mnogo građana već zvalo i da za sada čekaju konkretne upute šta da rade u takvim situacijama. Iz Spansa apeluju na vlasnike ljubimaca da za sada ipak pokušaju da se organizuju sa šetnjama u vremenu koje je dozvoljeno za slobodno kretanje da ne bi dovodili u problem sebe i svoje životinje.

Podsećamo, ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio da će ljudima koje policija zatekne van stanova odmah biti pisana krivična prijava i biće sprovođeni kućama.

Oceni vest:
13
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)