Političke partije duguju milione "Poslovnom prostoru"

Političke partije duguju milione "Poslovnom prostoru"

Političke stranke u Novom Sadu duguju skoro osam miliona dinara za zakup prostorija u Novom Sadu.

Najveći dužnik je Liberalno demokratska partija, s više od 3,5 miliona dinara duga, a na drugom mestu je Demokratska stranka s 1,4 miliona dinara duga. Slede ih SRS s 1,3 miliona i DSS s 1,2 miliona. Ove dugove su stranke napravile iako plaćaju 60 odsto tržišne cene.

- Kada smo ušli u prostorije u Ulici vojvođanskih brigada postojao je raniji dug od Pokreta snaga Srbije. Jednostavno moramo da se dogovorimo sa "Poslovnim prostorom" i platimo samo ono što smo mi dužni i ne bežimo od toga, kaže portparol novosadskog LDP Dejan Mijatović. U toj stranci kažu da je njihovo slabljenje na političkoj sceni uticalo na rast duga, no da bi se ovakvi problemi konačno rešili, najbitnije je da se uredi finansiranje političkih partija.

U novosadskom DS-u za niko nije želeo za "Blic" da komentariše dugovanja, a nezvanično se može čuti da to što je račun DS u blokadi otežava mogućnost da se dugovanja izmire.

U SRS tvrde da je dug prepolovljen.

- Razgovarali smo sa "Poslovnim prostorom" i dogovorili smo reprogram duga. Uveravam vas da ćemo u najskorije vreme isplatiti sav dug, kaže predsednik novosadskih radikala Đurađ Jakšić.

Među dužnicima su još Jedinstvena Srbija, s dugom od 220.000 dinara, te Socijaldemokratska partija s 9.000 dinara duga.

S druge strane, "Poslovnom prostoru" ni dinara ne duguju LSV, SNS, Nova Srbija i PUPS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp izmena režima saobraćaja bez struje novosadska policija servisne informacije Evropska noć istraživača 2019 Isključenje struje raspored sahrana novi sad isključenje vode noć istraživača JKP Vodovod i kanalizacija opens distrikt betanija opens 2019 novosadsko porodilište bebe isključenja struje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje horoskopski znaci astrologija Novo naselje servisne informacije novi sad bez vode Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novorođenčad horoskop raspored sahrana i ispraćaja