Političke partije duguju milione "Poslovnom prostoru"

Političke partije duguju milione "Poslovnom prostoru"

Političke stranke u Novom Sadu duguju skoro osam miliona dinara za zakup prostorija u Novom Sadu.

Najveći dužnik je Liberalno demokratska partija, s više od 3,5 miliona dinara duga, a na drugom mestu je Demokratska stranka s 1,4 miliona dinara duga. Slede ih SRS s 1,3 miliona i DSS s 1,2 miliona. Ove dugove su stranke napravile iako plaćaju 60 odsto tržišne cene.

- Kada smo ušli u prostorije u Ulici vojvođanskih brigada postojao je raniji dug od Pokreta snaga Srbije. Jednostavno moramo da se dogovorimo sa "Poslovnim prostorom" i platimo samo ono što smo mi dužni i ne bežimo od toga, kaže portparol novosadskog LDP Dejan Mijatović. U toj stranci kažu da je njihovo slabljenje na političkoj sceni uticalo na rast duga, no da bi se ovakvi problemi konačno rešili, najbitnije je da se uredi finansiranje političkih partija.

U novosadskom DS-u za niko nije želeo za "Blic" da komentariše dugovanja, a nezvanično se može čuti da to što je račun DS u blokadi otežava mogućnost da se dugovanja izmire.

U SRS tvrde da je dug prepolovljen.

- Razgovarali smo sa "Poslovnim prostorom" i dogovorili smo reprogram duga. Uveravam vas da ćemo u najskorije vreme isplatiti sav dug, kaže predsednik novosadskih radikala Đurađ Jakšić.

Među dužnicima su još Jedinstvena Srbija, s dugom od 220.000 dinara, te Socijaldemokratska partija s 9.000 dinara duga.

S druge strane, "Poslovnom prostoru" ni dinara ne duguju LSV, SNS, Nova Srbija i PUPS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan