Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i firma ćerka "Rio Tinta" u zajedničkoj saradnji

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i firma ćerka "Rio Tinta" u zajedničkoj saradnji

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu sklopio je početkom godine Memorandum o poslovnoj saradnji sa kompanijom "Rio Sava Exploration", firmom ćerkom "Rio Tinta".

Ovo je urađeno na inicijativu kompanije "Rio Sava" kažu na Poljoprivrednom fakultetu, a piše portal 021.rs.

Kako na Fakultetu navode u odgovoru za 021.rs, kompanija im se obratila tokom 2020. godine u vezi sa eventualnim savetodavnim uslugama iz oblasti poljoprivrede namenjenih poljoprivrednim proizvođačima.

Fakultet je ponudio određene savetodavne usluge kompaniji "Rio Sava Exploration" – piše u odgovoru.

Memorandumom se utvrđuju osnove za međusobnu saradnju između Fakulteta i kompanije, a "imajući u vidu da Fakultet i kompanija imaju zajedničke interese i vrednosti u oblasti razvoja studenata i poslovnih aktivnosti kompanije".

Saradnja je planirana u vidu organizovanja gostujućih predavanja predstavnika kompanije, učestvovanja u projektima studije slučaja, davanja projektnih zadataka i ocenjivanja, realizacije zajedničkih radionica, saradnje sa studentima i predstavnicima studentskih organizacija, formiranja programa studentskih praksi i zapošljavanja.

Takođe, predviđeni su podrška Centru za izdavačku delatnost Fakulteta, mogućnost organizovanja i razvoja novih edukativnih kurseva na fakultetu u skladu sa potrebama kompanije, preporuke iz baze podataka sa biografijama diplomaca, apsolvenata i studenata četvrte godine, prenosi 021.rs.

Memorandum se zaključuje na period od tri godine. Predviđeno je i da "Rio Sava" sponzoriše i bude donator projekata fakulteta.

Potpisnici Memoranduma su se saglasili da za svaki konkretan oblik saradnje naprave posebne ugovore u slučaju potrebe, ali kako za 021.rs kažu na Fakultetu, takvih ugovora još nije bilo.

Ostatak teksta možete pročitati preko ovog linka.

Oceni vest:
1
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miroslav

  pre 2 dana i 12 sati

  Koji blam i sramota od tog fakulteta.
  Pitanje je.koliko je para uzeto da bi se takva nebuloza potpisala

  Oceni komentar:
  0
  2