Poljoprivredni sajam u Novom Sadu pomeren za septembar

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu pomeren za septembar

Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 19. do 25. septembra 2020. godine, potvrdio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

– Predvideli smo termin od 19. do 25. septembra, ukoliko se sve u vezi sa pandemijom smiri u narednih mesec dana. Što se sajamske industrije tiče, tokom jeseni će biti veoma napeto. Pretpostavljam da će Beogradski sajam, kao i mi, manifestacije koje nisu održane organizovati na jesen. Siguran sam da će tim putem ići i evropski i svetski sajmovi. Efekat će biti manji, ali mislim da bi mogli da organizujemo korektan Poljoprivredni sajam – rekao je Cvetković.

Dodao je da očekuje da će oni koji su novac uplatili prihvatiti da se pojave u novom terminu.

– Pre tri nedelje smo dobili avans iz Turske. Zemlja partner, Češka, uplatila je celokupni iznos. I naši domaći izlagači su iskoristili terminske popuste u decembru, januaru i februaru. Praktično do kraja marta su izlagači uplaćivali. Imam utisak da postoji optimizam kod izlagača da bi sajam u novom terminu bio zamajac za pokretanje privrednih aktivnosti u sferi agrobiznisa – izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma.

 
Izvor: "eKapija"
Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan