Poljoprivrednici ponovo na ulicama, sutra novi sastanak sa predstavnicima Vlade

Poljoprivrednici ponovo na ulicama, sutra novi sastanak sa predstavnicima Vlade

Banatski poljoprivrednici organizovali su protestnu vožnju traktorima u Zrenjaninu, zbog toga što su Vlada i predsednik Srbije ignorisali zahteve ratara da im se povećaju subvencije i ukinu akcize na gorivo.

Kako javlja reporterka N1, u protestnoj koloni je oko 50 traktora.

Poljoprivrednici su svoje zahteve Vladi Srbije i predsedniku Srbije uputili 14. februara.

Oni zahtevaju ukidanje akciza za evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu svih zaostalih neplaćenih subvencija i isplatu svih budućih subvencija u roku do 60 dana od podnošenja zahteva. Takođe, traže regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut rekao je za Betu da su poljoprivredni proizvođači izašli na ulice mehanizacijom kako bi upozorili vlast da su nezadovoljni poljoprivrednom politikom. 

Protest poljoprivrednika u Srbobranu, traktorima blokirali zgradu Opštine

On je rekao da su protesti planirani i u Šapcu, Loznici, Srbobranu, Rači, Svilajncu, i više gradova Vojvodine, Mačve, Šumadije i Pomoravlja.

Nismo zadovoljni objašnjenjim premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji su na jučerašnjem sastanku rekli da traže neka rešenja, ali da ih je teško naći jer su tehnička Vlada, kao i da bi ispunjenje zahtevalo zahtevalo rebalans budžeta – rekao je Kleut i dodao da poljoprivrednici ne mogu da čekaju na, kako im je rečeno, rebalans budžeta 10. oktobra, već da su im potrebna hitna rešenja.

Kleut je rekao da bi sutra trebalo ponovo da razgovaraju sa predstavnicima Vlade o rešenjima koja će im ponuditi, javlja N1.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podrška seljacima

  pre 212 dana i 21 sat

  Ono kad proizvođač hrane mora da objašnjava svoje muke, u opštem ludilu prilaženja evropljanima, koji će nam ukinuti isporuke hrane.
  Da ne apsolviramo zašto.
  Ljudi, gradite staklene bašte, koje će štiti zemlju od padavina.
  Uradite to do idućeg proleća.
  Malo je reći podrška seljacima.
  Nema individue, koja je od kraja WW2 bila više oštećena i redovno pljačkana - od seljaka.
  E, pa.... doći će vreme da im karma sve vrati.
  Ostalo mi je još.. 42 karaktera,sad.

  Oceni komentar:
  0
  4