Polovni udžbenici – spas za kućni budžet Novosađana

Polovni udžbenici – spas za kućni budžet Novosađana

Iako se školske klupe nisu praktično ni ohladile, brojni roditelji novosadskih školaraca već misle na knjige za narednu školsku godinu.

Budući da se radi o značajnom izdatku, rešenje za mnoge su prodavnice polovnih udžbenika, gde se oni mogu i prodati i kupiti, a gde se često za mnogostruko niži iznos može kompletirati set udžbenika i radnih svezaka za celu godinu. 

– Nabavka udžbenika za osnovce krenula je čim su završili školsku godinu – kaže Ksenija Guljaš koja radi u jednoj od prodavnica za prodaju i otkup polovnih udžbenika. – Ipak, ređe nam dolaze školarci sami, uglavnom su to roditelji sa spiskovima potrebnih naslova jer je njima više u interesu da prođu jeftinije.

Interesovanje za udžbenike se tek očekuje, kako se septembar bude bližio te prodavačica iz jedne od sličnih prodavnica u gradu s kojom smo razgovarali kaže da je kod njih za sad samo krenulo raspitivanje o cenama, dok se gužve tek očekuju. Iako imaju knjige za sve razrede, ona kaže da su problem ona izdanja koja su nova i izuzetno tražena, a do kojih se teško dolazi. Kako dodaje, mnogi školarci su dolazili da prodaju svoje stare udžbenike, međutim, većina ih čuva za prijemni ispit pa sve to zajedno otežava posao.

U prodavnici u kojoj radi Ksenija Guljaš, jedan udžbenik za osnovnu školu, kako ona kaže, može se kupiti po 250 dinara, a radna sveska košta 200. Sličan cenovnik ima još jedna slična radnja, gde jedan udžbenik za osnovce košta od 200 do 300 ili 400 dinara, dok su cene za srednju školu od 200 dinara po naslovu, do 500 za neka novija izdanja.

Opšrinije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika"

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan