Položen kamen temeljac za novu zgradu Instituta BioSens

Položen kamen temeljac za novu zgradu Instituta BioSens

U okviru kompleksa Univerziteta u Novom Sadu danas je položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Instituta BioSens. Novi objekat Instituta nalaziće se na parceli površine 1.400 metara kvadratnih, između Đačkog igrališta, staklenika Prirodno-matematičkog fakulteta i Sunčanog keja.

Polaganju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zamenica šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Mateja Norčič Štamcar, direktor Instituta BioSens Vladimir Crnojević, šef EIB za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi, ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i delegacije mnogobrojnih ambasada u Republici Srbiji.

Ovaj deo grada kod Univerzitetskog kampusa se menja, a decenijama niko nije obraćao pažnju na ovu lokaciju, kao ni na parcelu gde se danas nalazi Naučno-tehnološki park. Ovde će nići novi institut, sa mnogo novih radnih mesta. To sve garantuje sigurnu budućnost grada i naše države, uz veliku podršku Evropske unije. Grad će investirati 60 miliona u infrastrukutru,  a Ulica dr Zorana Đinđića biće produžena za oko 150 metara − rekao je gradonačelnik.

Premijerka je naglasila da se danas nije postavio kamen temeljac za jednu zgradu već za nešto mnogo važnije, za dalji naučni napedak Srbije i dalje njeno  pozicioniranje na inovacionoj mapi sveta. Zgrada će biti jedinstvena u zemlji jer će zahvaljujući posebnim antivibracionim karakteristikama objekta omogućiti korišćenje najsavremenije naučne opreme neophodne za razvoj mikro i nano elektronike, senzora i drugih uređaja.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan