Pomereni termini polaganja završnih ispita na 18, 19. i 20. jun

Pomereni termini polaganja završnih ispita na 18, 19. i 20. jun

Ministarstvo prosvete saopštilo je da se polaganje završnih ispita pomera za jedan dan, pa će ispiti biti održani 18, 19. i 20. juna.

Na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun 2024. godine, kao drugi dan Kurban Bajrama, bude neradan dan za pripadnike islamske veroispovesti, Ministarstvo prosvete obavestilo je sve škole o pomeranju datuma za održavanje završnog ispita.

U skladu sa zaključkom Vlade Srbije obaveštavamo učenike koji ove godine polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja da će prvi dan polaganja biti u utorak, 18. juna. To znači da će učenici u utorak, 18. juna polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike polagati u sredu, 19. juna, a test iz izabranog predmeta u četvrtak, 20. juna 2024. godine – saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete, poručila je učenicima da je pred njima još jedan dan, koji, ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu 22. juna.

Pravo na prigovor moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna 2024. godine, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula 2024. godine, dodaje Ministarstvo prosvete u saopštenju.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kocic milka

  pre 32 dana i 32 minuta

  Rezultati testa prijemnog ispita novi sad, škola svetozar markovic toza

  Oceni komentar:
  0
  1