Pomoć za sve pacijente preko jednog kol-centra

Pomoć za sve pacijente preko jednog kol-centra

Projekat RFZO, otvara se kol-centar za građane koji će moći da se informišu o zdravstvenom osiguranju. Broj 0700/333-443 jedinstven za celu Srbiju.

U Nacionalnom kol-centru pri Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, koji bi, prema saznanjima "Novosti", trebalo da proradi za nekoliko nedelja, građani će u direktnom razgovoru sa operaterima, moći da dobiju sve neophodne informacije u vezi sa lečenjem dece i odraslih u inostranstvu, ali i da saznaju, recimo, koji su po redu na listi čekanja za operacije i preglede koji se zakazuju, koja su njihova prava iz zdravstvenog osiguranja...

Info-linija koju je RFZO otvorio u ponedeljak zapravo je uvod u nastajanje kol-centra, čiji će broj - 0700/333-443 biti jedinstven za celu Srbiju i predstavljaće širenje direktne komunikacije sa osiguranicima koji, kako pokazuje praksa, ne znaju dovoljno šta u oblasti zdravstvene zaštite, računajući preglede, dijagnostiku i terapiju, mogu da dobiju o trošku osiguranja. To je, možda, najvidljivije u slučajevima kada se putem javnih apela, donacija i SMS poruka skuplja novac za lečenje dece u inostranstvu, koja bi tamo, mada ne sva, mogla da budu upućena i o trošku RFZO, ili Budžetskog fonda, koji je osnovala Vlada Srbije.

U prva četiri dana rada info-linije, prema podacima RFZO, prosečno je bilo po 80 poziva, od kojih je tri četvrtine bilo u vezi sa lečenjem u inostranstvu, a preostalih 25 odsto poziva za druga prava iz nadležnosti RFZO.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana novosađani vremenska prognoza RHMZ vremenska prognoza novi sad betanija isključenje vode novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens novorođenčad horoskop Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje bebe elektrovojvodina sahrane isključenja struje servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije maturanti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević plato spensa Vreme u Novom Sadu bez vode bez struje raspored sahrana novi sad