Pomoć za sve pacijente preko jednog kol-centra

Pomoć za sve pacijente preko jednog kol-centra

Projekat RFZO, otvara se kol-centar za građane koji će moći da se informišu o zdravstvenom osiguranju. Broj 0700/333-443 jedinstven za celu Srbiju.

U Nacionalnom kol-centru pri Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, koji bi, prema saznanjima "Novosti", trebalo da proradi za nekoliko nedelja, građani će u direktnom razgovoru sa operaterima, moći da dobiju sve neophodne informacije u vezi sa lečenjem dece i odraslih u inostranstvu, ali i da saznaju, recimo, koji su po redu na listi čekanja za operacije i preglede koji se zakazuju, koja su njihova prava iz zdravstvenog osiguranja...

Info-linija koju je RFZO otvorio u ponedeljak zapravo je uvod u nastajanje kol-centra, čiji će broj - 0700/333-443 biti jedinstven za celu Srbiju i predstavljaće širenje direktne komunikacije sa osiguranicima koji, kako pokazuje praksa, ne znaju dovoljno šta u oblasti zdravstvene zaštite, računajući preglede, dijagnostiku i terapiju, mogu da dobiju o trošku osiguranja. To je, možda, najvidljivije u slučajevima kada se putem javnih apela, donacija i SMS poruka skuplja novac za lečenje dece u inostranstvu, koja bi tamo, mada ne sva, mogla da budu upućena i o trošku RFZO, ili Budžetskog fonda, koji je osnovala Vlada Srbije.

U prva četiri dana rada info-linije, prema podacima RFZO, prosečno je bilo po 80 poziva, od kojih je tri četvrtine bilo u vezi sa lečenjem u inostranstvu, a preostalih 25 odsto poziva za druga prava iz nadležnosti RFZO.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad JGSP "Novi Sad" dan državnosti vremenska prognoza matičar bebe vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod bez vode Vreme u Srbiji Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad Rumenka jkp novosadska toplana betanija Vreme u Novom Sadu isključenje vode Sretenje bez struje novosađani NURDOR elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija dan zaljubljenih Srbija klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens novosadsko porodilište novi sad isključenja struje