POMOĆNIK GRADONAČELNIKA: "Novi Sad konstantno otvara nova radna mesta"

POMOĆNIK GRADONAČELNIKA: "Novi Sad konstantno otvara nova radna mesta"

Na evidenciji NSZ u Južnobačkom okrugu registrovano za 13,5 odsto manje nezaposlenih lica u odnosu na isti period 2016. godine.

Novi Sad je grad koji konstantno smanjuje stopu nezaposlenosti i otvara nova radna mesta, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler.

On je, prisustvujući otvaranju Sajma zapošljavanja i planiranja karijere koji zajednički organizuju Grad i filijala NSZ, istakao da je ta saradnja dala odlične rezultate, jer je u periodu između 2012. i 2016. godine Novi Sad uzeo učešće sa 13,79 odsto u smanjenju ukupnog broja nezaposlenih na teritoriji cele Srbije.

- To je odličan rezultat, koji ne bi bio moguć bez Akcionog plana koji Novi Sad finansira preko Gradske uprave za privredu, u šta je uloženo preko 135 miliona dinara – rekao je Siler i dodao da je to dobra vest, ne samo za Novosađane, već i sve one koji eventualno planiraju da nastave život i zasnuju porodicu u Novom Sadu.

Direktorka novosadske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Tatjana Vidović, rekla je da je prema poslednjim statističkim podacima na evidenciji te službe u Južnobačkom okrugu registrovano je 46.329 nezaposlenih lica, što je za 13,5 odsto manje u odnosu na isti period 2016. godine.

- Što se tiče Novog Sada, na evidenciji imamo registrovanih 19.149 nezaposlenih lica, što je za 19,6 procenata manje u odnosu na isti period prošle godine – rekla je Vidović i dodala da jec mere aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi NSZ, kao i mere koje se realizuju preko pokrajinskih i lokalnih akcionih planova za zapošljavanje.

Po njenim rečima, na današnjem Sajmu zapošljavanja i planiranja karijere, 23. po redu koji organizuju NSZ i Grad Novi Sad, prisutno je više od 60 poslodavaca koji su prijavili 1868 slobodnih radnih mesta.

- Prvi put, pored poslodavaca, na Sajmu zapošljavanja srednje škole iz Novog Sada predstavljaju svoje modele programa za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju – kazala je Vidović i dodala da su sajmovi samo jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi NSZ u cilju smanjenja nezaposlenosti, te podsetila da je u 2017. godini za tu namenu u Srbiji ukupno izdvojeno 2,8 milijardi dinara.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad novosadski sajam klisa raspored sahrana novi sad novosadska policija šoping centar promenada betanija JGSP "Novi Sad" bez struje novorođenčad isključenja struje Isključenje struje isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode klinički centar vojvodine raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad jkp lisje promenada novosadsko porodilište novosađani matičar novi sad servisne informacije novi sad servisne informacije elektrovojvodina jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija bebe Spens