POMOĆNIK GRADONAČELNIKA: "Novi Sad konstantno otvara nova radna mesta"

POMOĆNIK GRADONAČELNIKA: "Novi Sad konstantno otvara nova radna mesta"

Na evidenciji NSZ u Južnobačkom okrugu registrovano za 13,5 odsto manje nezaposlenih lica u odnosu na isti period 2016. godine.

Novi Sad je grad koji konstantno smanjuje stopu nezaposlenosti i otvara nova radna mesta, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler.

On je, prisustvujući otvaranju Sajma zapošljavanja i planiranja karijere koji zajednički organizuju Grad i filijala NSZ, istakao da je ta saradnja dala odlične rezultate, jer je u periodu između 2012. i 2016. godine Novi Sad uzeo učešće sa 13,79 odsto u smanjenju ukupnog broja nezaposlenih na teritoriji cele Srbije.

- To je odličan rezultat, koji ne bi bio moguć bez Akcionog plana koji Novi Sad finansira preko Gradske uprave za privredu, u šta je uloženo preko 135 miliona dinara – rekao je Siler i dodao da je to dobra vest, ne samo za Novosađane, već i sve one koji eventualno planiraju da nastave život i zasnuju porodicu u Novom Sadu.

Direktorka novosadske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Tatjana Vidović, rekla je da je prema poslednjim statističkim podacima na evidenciji te službe u Južnobačkom okrugu registrovano je 46.329 nezaposlenih lica, što je za 13,5 odsto manje u odnosu na isti period 2016. godine.

- Što se tiče Novog Sada, na evidenciji imamo registrovanih 19.149 nezaposlenih lica, što je za 19,6 procenata manje u odnosu na isti period prošle godine – rekla je Vidović i dodala da jec mere aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi NSZ, kao i mere koje se realizuju preko pokrajinskih i lokalnih akcionih planova za zapošljavanje.

Po njenim rečima, na današnjem Sajmu zapošljavanja i planiranja karijere, 23. po redu koji organizuju NSZ i Grad Novi Sad, prisutno je više od 60 poslodavaca koji su prijavili 1868 slobodnih radnih mesta.

- Prvi put, pored poslodavaca, na Sajmu zapošljavanja srednje škole iz Novog Sada predstavljaju svoje modele programa za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju – kazala je Vidović i dodala da su sajmovi samo jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi NSZ u cilju smanjenja nezaposlenosti, te podsetila da je u 2017. godini za tu namenu u Srbiji ukupno izdvojeno 2,8 milijardi dinara.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan