POPOVICA: Otvoren 42. Fruškogorski maraton (FOTO)

POPOVICA: Otvoren 42. Fruškogorski maraton (FOTO)

Najduža staza je ultra ekstremni maraton od 134,3 kilometara...

Na Fruškoj gori, sa Popovice, u subotu 4. maja, u 9 časova, startovao je 42. Fruškogorski maraton. Nekoliko hiljada učesnika i učesnica tokom dva dana imaće na raspolaganju 19 staza, od najzahtevnijih za najspremnije planinare, do najkraćih za najmlađe i njihove roditelje.


Fruškogorski maraton otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora maratona Zdravko Jelušić, poželevši učesnicima sreću tokom maratona.

- Iza ovog maratona stoji 42 godine i moramo da se zahvalimo vama, koji 42 godine žive ovaj maraton. Bez vas Fruškogorskog maratona ne bi bilo. Za Grad Novi Sad, za Vojvodinu i Srbiju, je više nego bitno da ima Fruškogorski maraton. Danas su ovde ljudi iz više od 17 zemalja, danas je Fruška gora za sve planinare planina svih planina, bez obzira što je ovako pitoma – poručio je Jelušić.

On je pozvao učesnike da čuvaju Frušku goru, kako bi "posle maratona ostala onakva kakva je bila jutros".


Tehnički direktor Nacionalnog parka "Fruška gora" Konstantin Plužarević poželeo je planinarima uspešan maraton.

- Nacionlani park je pripremio sve staze, a vi čuvajte Frušku goru. Nadam se da će vas vreme poslužiti u ova dva dana, a Fruška gora vas pozdravlja i dočekuje, ne samo danas, nego i svaki drugi dan u godini – kazao je Plužarević.


Direktor Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov objasnio je da se na stazama takmičarskog karaktera prijavilo oko 500 učesnika i učesnica, dok je na ostalih 14 staza prisutno nekoliko hiljada ljudi, navodi se u saopštenju.

Fruškogorski maraton traje u subotu i nedelju, 4. i 5. maja, kada će najsmeliji okončati najduže staze. Najduža staza je ultra ekstremni maraton od 134,3 kilometara, a najkraća je staza radosti i zadovoljstva od 4,1 km i pripravnički mini maraton od 10,14 kilometara.

Izvor: Skupština Grada Novog Sada

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan