Popucali zidovi u Skupštini Vojvodine, izvođači radova na parkingu poručuju da je to očekivano

Popucali zidovi u Skupštini Vojvodine, izvođači radova na parkingu poručuju da je to očekivano

Građevinska inspekcija zabranila je korišćenje dela zgrade Skupštine Vojvodine zbog pucanja zidova i drugih oštećenja, dok se ne proceni stanje konstrukcije.

Kako podseća Radio 021, ova oštećenja zgrade vojvođanskog parlamenta su ustanovljena dok se pored zida podzemna garaža.

U građevinskoj inspekciji za ovaj novosadski portal kažu da su u pitanju manja oštećenja i da će nakon izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije, Grad bez odlaganja naložiti izvođaču radova da obavi sve potrebne radove i dovede objekat u prvobitno stanje.

Izvođači radova poručuju da oštećenja usleg sleganja objekta nisu iznenađenje i da su bila predviđena projektom, koji predviđa i sanaciju.

Nakon prijave Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa da je unutar objekta Skupštine došlo do manjih oštećenja, Grad je odmah na lice mesta poslao građevinskog inspektora. Iz predostrožnosti, postupajući inspektor je doneo Rešenje o zabrani korišćenja dela objekta u kojima su uočena manja oštećenja, a do izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije – navodi se u dopisu poslatom 021.rs iz Gradske kuće u vezi sa oštećenjima nastalim na objektu Skupštine, a tokom izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže.


Od zaposlenih u zgradi Skupštine može se čuti i da su oštećenja zidova viđenja i u podrumu, prizemlju, kao i na spratovima, na strani koja je bliža gradilištu. Po njihovim rečima, deluje da nije došlo samo do pucanja zidova, već i oštećenja vodovodne i kanalizacione cevi.

Garažu gradi preduzeće "Javne garaže", u vlasništvu "Inobačke" i "Best in Parking - Holding", koje je 2020. godine, nakon konkursa, potpisalo koncesiju na 40 godina sa Gradom Novim Sadom.

RADOVI U TOKU: Evo šta se krije iza ograda gradilišta kod Banovine (VIDEO)


Izvođači radova za 021.rs navode da ova oštećenja usled sleganja objekta nisu iznenađenje i da su bila predviđena projektom, kao i da je još tada predviđena sanacija. Kako objašnjavaju, ovo je posledica obaranja nivoa podzemnih voda.

Tekst u celosti pročitajte na sajtu 021.rs.

Oceni vest:
1
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nesumnjivi napredak

  pre 331 dan i 12 sati

  Ništa vi ne razumete. Kao i sa Bazenom, radovi se sprovode u 2 ili tri faze.
  Prvo izvučeš pare za prvu fazu. Radove izvedeš tako, da ti omoguće izvlačenje para za drugu fazu.
  Ako sve isplate prvu fazu do kraja, pristupaš drugoj ili trećoj fazi, zavisno da li ti je Kum potpisnik fakture.
  Ako niko ne shvati, a progutaju objašnjenja, platiš lepo Kuma i partiju koja ti je sve to omogućila i teraš izvlačenje novca do treće faze.
  To su vam napredni radovi, danas je to tako.

  Oceni komentar:
  1
  16