Popularna aplikacija u telefonu krade podatke i šalje ih hakerima

Popularna aplikacija u telefonu krade podatke i šalje ih hakerima

Kompanija za sajber bezbednost ESE otkrila je da Aplikacija iRecorder – Screen Recorder ima više od 50.000 preuzimanja i sada širi trojanski virus sa udaljenog pristupa među korisnicima.

Ona je dostupna u Google Play prodavnici od 2021. godine.

U to vreme još nije bila zaražena, ali sa ažuriranjem iz avgusta 2022. hakeri su u nju ugradili opasan softver. Google je odgovorio i uklonio aplikaciju. Ako je još uvek imate na telefonu, najbolje je da je izbrišete.

Aplikacija zaražena malverom može da snima zvuk, ukrade datoteke sa vašeg telefona i pošalje ih hakerima. To znači da sve vaše fotografije, video snimci i dokumenti sačuvani na vašem mobilnom telefonu mogu završiti u rukama prevaranta, prenosi City magazin.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobri našu naučnici

  pre 126 dana i 2 sata

  Inače je princip svih aplikacija sa GooglePlay Store-a da budu čiste u trenutku dok ih GooglePlay proverava a kasnije sa update-ima direktno pošalju željene promene koje postaju malware.
  Drugim rečima, update-ti kao i promene firmware-a postaju štetne sve više i više.
  Promenom firmware-a proizvođač može da odredi kada će vaš uređaj prestati da funkcioniše. Odnosno simulirati kvar, po određenom broju uključivanja ili datumu.
  To nam je sada kao sa vakcinama. Nekad za dobro čovečanstva, danas...

  Oceni komentar:
  1
  10