Porastao broj obolelih u Novom Sadu, Pančevu i Vršcu

Porastao broj obolelih u Novom Sadu, Pančevu i Vršcu

Ukupan broj obolelih od Kovida-19 u AP Vojvodini i dalje je u opadanju, tvrdi Pokrajinska vlada, ali po podacima centralnog Kriznog štaba Srbije – za samo jedan dan broj zaraženih povećan je za 143 kod kojih je zabeleženo prisustvo korona virusa. To je polovina od ukupnog broja novozaraženih u čitavoj Srbiji (285).

Očito je da je Vojvodinu pogodio novi talas epidemije.

U Novom Sadu ima 128 zaraženih, 22 više nego prethodnog dana, dok je u Pančevu povećan za 25 novoobolelih i u tom gradu ih je sada 118.

Kako saznaje Radio 021, u Novom Sadu su uglavnom zaražene osobe koje spadaju u radno sposobno stanovništvo, i to većinom žene koje su pretežno u dvadesetim i tridesetim godinama života. 

Najviše novozaraženih virusom Kovid-19 zabeležen je u Vršcu – za 31, pa ih je ukupno 75, a u Beloj Crkvi i Kovinu broj novozaraženih povećan je za 10 (ukupno 24), odnosno devet (23), u Plndištu ih je 11, za pet više, dok je u ostalim vojvođanskim opštinama zabeležen po jedan do tri novoobolela.

Zašto Pokrajinska vlada tvrdi da se broj obolelih smanjuje iako se dogodilo suprotno nije jasno. Prema saopštenju Pokrajinske vlade, u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od infekcije leči se 60 ( pre dva dana 127), a u Opštoj bolnici u Pančevu 94 pacijenta.

Od toga, u KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi šest hospitalizovanih pacijenata. U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalazi 55, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 47 pacijenata.

Zvanične podatke o broju obolelih po gradovima možete pogledati OVDE

Oceni vest:
9
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sasa

  pre 1539 dana i 17 sati

  NEMOJTE VISD DA LAZETE NAROD! KOGA VI FARBATE?!UVEDENO ZABRANA KRETANJA, PA OPET I PORED TOGA STANJE SE POGORSAVA! KIGA VISE LAZETE BOLJE KAZITE ISTINU! PLATE SMANJENE, GUZVE VELIKE ISPRED BANKE POSTE MARKETA! SRAMOTA KAKO DA PLATIMO SVE RACUNE!
  SRAMOTA OD DRZAVE!
  SVINJSKI I PTICIJI GRIP BIO I PROSAO, PA NIJE BILO ZABRANE I SVEGA OSTALOG SRANJA!
  A SADA ODJEDNOM, JAOOOJ GOTOVI SMO, ZARAZENI SMO!I STO SAMO APEL NA PENZIONERE?! A STA SMO MI OSTALI, IZGLEDA ZAMORCICI?!

  Oceni komentar:
  12
  22