Poražavajući rezultati: Svaki četvrti mladić i svaka 10. devojka smatra da šamar nije nasilje

Poražavajući rezultati: Svaki četvrti mladić i svaka 10. devojka smatra da šamar nije nasilje

Čak 3,2 odsto devojaka slaže se s tvrdnjom da je ponekad dobro udariti devojku.

Šamar nije nasilje. U redu je ponekad udariti devojku. Ni seksualno nasilje, kao deo šale, nije strašno – ovako misli svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka u Srbiji.

Svakog dana kroz mozak nam prođe bar jedna vest o nasilju nad ženama, kako fizičkom, tako i seksualnom. Dogodilo se negde u Srbiji. Nekome koga ne znamo, ili znamo. Dogodilo se nama.

I to nije ništa novo. Ali jesu rezultati poslednjeg istraživanja o nasilju koji pokazuju da je Srbima to u redu. Čak i ženama nad kojima se nasilje vrši.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA takve rezultate naziva poražavajućim, a prenosi i još neka zapazanja istraživanja koje je sprovedeno u okviru kampanje "Mogu da neću. Ljubav nije nasilje".

Istraživanje je pokazalo da se čak 3,2 odsto devojaka slaže s tvrdnjom da je ponekad dobro udariti devojku.

Istovremeno, seksualno uznemiravanje kao deo šale i odrastanja potpuno je prihvatljivo za svakog četvrtog mladića, dok tek svaka 25. devojka misli isto.

 
Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje zdravlje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište Spens Vreme u Srbiji vremenska prognoza horoskopski znaci Vreme u Novom Sadu Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana epidemija gripa bez grejanja horoskop isključenja struje vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina betanija isključenje vode bebe isključenje grejanja novosadska policija servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad novosađani bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo