Poražavajući rezultati: Svaki četvrti mladić i svaka 10. devojka smatra da šamar nije nasilje

Poražavajući rezultati: Svaki četvrti mladić i svaka 10. devojka smatra da šamar nije nasilje

Čak 3,2 odsto devojaka slaže se s tvrdnjom da je ponekad dobro udariti devojku.

Šamar nije nasilje. U redu je ponekad udariti devojku. Ni seksualno nasilje, kao deo šale, nije strašno – ovako misli svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka u Srbiji.

Svakog dana kroz mozak nam prođe bar jedna vest o nasilju nad ženama, kako fizičkom, tako i seksualnom. Dogodilo se negde u Srbiji. Nekome koga ne znamo, ili znamo. Dogodilo se nama.

I to nije ništa novo. Ali jesu rezultati poslednjeg istraživanja o nasilju koji pokazuju da je Srbima to u redu. Čak i ženama nad kojima se nasilje vrši.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA takve rezultate naziva poražavajućim, a prenosi i još neka zapazanja istraživanja koje je sprovedeno u okviru kampanje "Mogu da neću. Ljubav nije nasilje".

Istraživanje je pokazalo da se čak 3,2 odsto devojaka slaže s tvrdnjom da je ponekad dobro udariti devojku.

Istovremeno, seksualno uznemiravanje kao deo šale i odrastanja potpuno je prihvatljivo za svakog četvrtog mladića, dok tek svaka 25. devojka misli isto.

 
Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad betanija isključenje vode bebe horoskopski znaci novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu novi sad Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje tajne horoskopa isključenja struje Spens bez vode vojvodina ns seme bez struje jkp novosadska toplana istraživanje odbojkaški klub vojvodina zdravlje novosadska policija Dom zdravlja Novi Sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište horoskop novorođenčad