Poreznici kontrolisali ugostitelje tokom EXITA: Polovina zatvorena

Poreznici kontrolisali ugostitelje tokom EXITA: Polovina zatvorena

Poreski inspektori kontrolisali su rad ugostiteljskih objekata za vreme održavanja manifestacije EXIT u Novom Sadu.  Protiv privrednih subjekata kod kojih je utvrđeno da nisu poslovali u skladu sa propisima, Poreska uprava je pokrenula prekršajni postupak, a određena im je privremena mera zabrana obavljanja delatnosti.

Prema planu kontrole, 10. i 11. jula izvršena je terenska kontrola poreskih obveznika-ugostitelja u okviru kulturno-muzičke manifestacije „EXIT“ u Novom Sadu.  Kontrolisani su ugostiteljski objekti na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali i na širem području grada Novog Sada, saopštila je Poreska uprava na svom sajtu.

Kako se navodi, od ukupno 38 kontrola, nepravilnosti su utvrđene kod 42,10%,  odnosno 16 poreskih obveznika. Shodno zakonskim propisima, kod svih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Kontrolisano je evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i angažovanje radnika suprotno propisima o radu. Kontrolom su obuhvaćeni svi objekti u okviru manifestacije EXIT, kao i ključni objekti na širem području grada Novog Sada.

Kontrolom evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa biće obuhvaćene i druge manifestacije u Srbiji, zaključuje se u saopštenju.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan