Porodiljska naknada i za vlasnice gazdinstava

Porodiljska naknada i za vlasnice gazdinstava

Novim zakonom o finansijskoj podršci porodica sa decom prvi put će biti predviđena mogućnost da žena vlasnik gazdinstva na selu ima porodiljsku naknadu kao što imaju i druge žene, najavio je danas ministar Aleksandar Vulin.

- To je veliki iskorak i nešto što će, nadamo se, promeniti ne samo kvalitet života žene na selu već i odnos prema ženama na selu – rekao je Vulin i dodao da se nada da će zakon ući u javnu raspravu do kraja godine.

Navodeći da će iduće godine zakon sigurno proći kroz javnu raspravu i da će biti usvojen u parlamentu, Vulin je podsetio da su među vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava 17 odsto žene.

- Ovo je jasna poruka. Neka žena bude vlasnik gazdinstva i od države će dobiti porodiljsku nadoknadu. Hajde da menjamo stvari – rekao je Vulin dodajući da zajedničkom akcijom možemo da učinimo da i život na selu bude bolji, a "u meri u kojoj život na selu bude bolji biće bolje i svakom građaninu".

Kako kaže, položaj žena na selu nešto je o čemu država mora da vodi računa, jer selo je sačuvalo Srbiju, a "ako je neko sačuvao selo, onda je to upravo žena".

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan